Blyneliai su obuoliais ir migdolais

Blynai su obuoliais

Kai obuoliai pradeda vysti, juos sunaudoju blynams. Labai greitas ir paprastas būdas paįvairinti blynų skonį ir sunaudoti produktus jų nešvaistant.

Šie obuolių blyneliai maišyti su migdolais, tad viduje rasite traškų siurprizą! 🙂 Patys blynai minkšti ir lengvai saldūs.

Ingredientai

  • 2 obuolių;
  • 1 a.š. cinamono:
  • 2 kiaušinių;
  • 5 v.š. blanširuotų migdolų;
  • 70ml ALPRO migdolų gėrimo;
  • 1 a.š. kepimo miltelių;
  • 1/2 a.š. vanilinio cukraus;
  • Žiupsnio druskos;
  • 100 g. miltų;
  • Kokosų aliejaus kepimui.

Gaminimo eiga

  1. Nulupam obuolius, pašalinam sėklas ir smulkiai sutarkuojam. Sumaišom su migdolais ir cinamonu.
  2. Išplakame kiaušinius ir supilame migdolų gėrimą. Likusius ingredientus sumaišome atskirai.
  3. Į obuolius supilame kiaušinių plakinį, suberiame miltus ir gerai išmaišome. Šaukštu formuojame blynelius ir kepame keptuvėje ant šlakelio kokosų aliejaus iš abiejų pusių po 4 minutes.

Blynelius patiekiame su klevų sirupu ir karamelizuotais obuoliais.

Kaip juos karamelizuoti?

Nulupame, supjaustome plonais griežinėliais. Beriam į puodą, užpilam vandeniu (tiek, kad apsemtų), įpilam klevų sirupo arba cukraus, įberiam cinamono ir verdame tol, kol obuoliai suminkštės ir sugers visą sirupą.

Nepamirškit, jog labai svarbu sunaudoti visus produktus ir jų neišmesti, jeigu dar galima kažką iš jų pagaminti. Bepradedantys gesti obuoliai puikiai pasitarnavo ir rezultate turim puikius blynelius.

Migdolai man patiko dėl papildomo traškumo, bet jeigu jums norisi tiesiog paprastų minkštų blynų, jų galite ir nedėti.

Skanaus!

Aušra

 

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*