Frittata su pomidorais ir grybais

Frittata yra tarsi geresnė omleto versija. Šiuo kiekiu ne tik pamaitinsi visą šeimą, bet ir įprastinius pusryčius paversi įdomesniais. Tinka tiek pusryčiams, tiek vakarienei!

Ingredientai

  • 1 valg. šaukšt. sviesto;
  • 1 baltas svogūnas;
  • 1 raudonasis svogūnas;
  • 1/4 puodelio smulkiai pjaustytų laiškinių svogūnų;
  • 200 g. pievagrybių arba kitų grybų;
  • 6-8 kiaušiniai;
  • 50 g. natūralaus jogurto (vietoj grietinės);
  • 2 valg. šaukšt. smulkintų petražolių;
  • 1 puodelis smulkinto parmezano sūrio;
  • 2 pomidorai;
  • Druskos ir pipirų paskaninimui.

Gaminimo eiga

  1. Orkaitei atsparioje keptuvėje ištirpinu sviestą. Jam įkaitus suberiu juostelėm pjaustytus svogūnus ir kepu apie 1 minutę. Sudedu griežinėliais pjaustytus grybus bei smulkintus laiškinius svogūnus, ir viską kepu apie 7 minutes. Viską apibarstau druska ir pipirais, galite pridėti daugiau mėgiamų prieskonių.
  2. Išpkalame kiaušinius su žiubsneliu druskos. Suberiam smulkintas petražoles, supilam jogurtą, 3/4 parmezano sūrio ir viską gerai išmaišom.
  3. Ant daržovių užpilam kiaušinių plakinį ir išlyginam paviršių. Padidinam ugnį ir kepam porą minučių, arba tol kol omleto kraštai sutvirtės. Ant viršaus užbarstom likusį sūrį ir išdėliojam griežinėliais pjaustytus pomidorus. Visą keptuvę dedam į 180 °C įkaitintą orkaitę, kepam 25 minutes.

Skanaus!

Aušra

 

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*