Dalinuosi dar vienu granolos receptu. Ši bus saldesnė, traškesnė ir su daugiau riešutų.
Ingredientai
- 3 v. š. kokosų aliejaus;
- 3 v. š. medaus;
- 3 puodeliai avižinių dribsnių;
- 1/2 puodelio lazdyno riešutų;
- 1/3 puodelio migdolų;
- 1/3 puodelio anakardžių;
- 2 v. š. džiovintų goji uogų;
- 1 v. š. chia sėklų;
- 1 puodelis razinų;
- 2 v. š. skaldytų migdolų;
- 1 v. š. moliūgų sėklų;
- 1 a. š. cinamono;
- 1/3 a. š. muškato.
Gaminimo eiga
- Ištirpiname kokosų aliejų, o jam atvėsus įmaišome medų. Viską supilame į gilų dubenį. Susmulkiname riešutus ir visus sausus ingredientus suberiame į tą patį dubenį, gerai išmaišome.
- Orkaitėje įjungiame vėdinimo rėžimą ir įkaitiname iki 160 °C. Kepimo skardą patiesiame kepimo popieriumi, supilame granolą ir išlyginame paviršių, produktus paskirstydami tolygiai. Kepame 12-18 minučių, priklausomai nuo to, kokio dydžio kepimo skardą naudojate. Kas maždaug 6 minutes granolą pamaišykite kad tolygiai apskrustų iš visų pusių. Kepti baigsime kai granola įgaus auksinę spalvą.
- Išimame iš orkaitės ir paliekame atvėsti. Kas keletą minučių pamaišome, kad granola nesuliptų. Viską suberiame į sandarų indą.
Granola gardinkite savo desertus, pusryčius arba jogurtą. Geriausia naudoti iki 2 savaičių.
Skanaus!
Aušra