Granola su riešutais, sėklomis ir džiovintais abrikosais

Granola su riešutais, sėklomis ir abrikosais

TOP vasaros paruoštukas- granola🍯🌰

Lengva, traški, gaivi🌞

Granolos receptus keičiu pagal sezoną, vasarai man norisi ryškių spalvų ir lengvo skonio🌞🍑🫐

Ši riešutų granola buvo mano TOP, nepakeičiama, bet naujoji ne tik kad visiškai neatsilieka, bet ir puikiai tinka vasarai- yra dar lengvesnė.

Ingredientai

  • Avižinių dribsnių;
  • Kokosų drožlių;
  • Anakardžių, pistacijų, lazdyno riešutų;
  • Goji uogų;
  • Moliūgų sėklų;
  • 6v.š. kokosų aliejaus;
  • 4 v.š. medaus;
  • Chia sėklų;
  • Kanapių sėklų;
  • Smulkintų džiovintų abrikosų.

Gaminimo eiga

  1. Sausus produktus sumaišome (išskyrus chia, kanapių sėklas ir abrikosus, taip pat geriau atidėti ir goji uogas), užpilame kokosų aliejumi sumaišytu su medumi ir gerai išmaišome. Pilam ant kepimo popieriumi padengtos skardos, kepame 180 °C orkaitėje 10 minučių, vis pamaišydami.
  2. Išimame granolą, įmaišome atidėtas sėklas su abrikosais, ir dedame atgal į orkaitę 5 minutėms. Išimame, išmaišome ir paliekame atvėsti.

Sėklų, riešutų ir avižinių dribsnių kiekius reguliuokitės pagal savo pomėgį.

Pavyzdžiui aš nemėgstu, kai granoloje būna daug avižinių dribsnių, todėl jų dedu visai nedaug.

Granolos gaminimo video galite peržiūrėti mano Instagram paskyroje čia.

Skanaus!

Aušra

 
Pasidalinkite receptu

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *