Izraelietiškoji šakšuka su traškia duona

Šakšuka – patiekalas kilęs iš Izraelio, gaminamas su gausybe pomidorų. Geriausia šviežių, prinokusių ir kvapnių, bet galimos įvairios variacijos. Mano šakšuka šiandien su feta – šis nuostabaus skonio sūris patiekalą atskleidžia visai iš kitos pusės. O jei dar patiektas su traškia šviežia duona.. Tiesiog nepakartojama!

Užtruksite ilgiau nei įprastai gaminant pusryčius, čia jums ne kiaušinį iškept (nors kiaušinį kepsime ir šiame recepte), bet patikėkit – verta paplušėti!

Gaminsime 2 porcijas.

Ingredientai

  • Alyvuogių arba kokosų aliejaus kepimui;
  • 1 raudonasis arba paprastas baltas svogūnas;
  • 2 česnako skiltelės;
  • 1 raudonoji paprika;
  • 3 dideli, minkšti pomidorai;
  • 1 arbat. šaukšt. paprikos prieskonių;
  • 1 arbat. šaukšt. malto kumino;
  • 1 arbat. šaukšt. maltos kalendros;
  • 400 g. skardinė pomidorų be odelių, savose sultyse;
  • 2-4 kiaušiniai;
  • Vandens;

Patiekimui:

  • 50 g. fetos sūrio;
  • Sauja petražolių;
  • Traškios, šviežios duonos;
  • Pomidoriukų ant kekės.

Gaminimo eiga

  1. Svogūną ir papriką supjaustome plonomis juostelėmis. Šaukštą alyvuogių aliejaus įkaitiname keptuvėje ir svogūną vis pamaišydami kepame 5 minutes.
  2. Pomidorus nuplauname, nuplikome verdančiu vandeniu ir palaikome minutę karštame vandenyje. Pomidorams suminkštėjus nulupame odeles, o pomidorus smulkiai supjaustome.
  3. Į keptuvę sudedame papriką, smulkintus pomidorus, maltą kuminą bei kalendrą. Ugnį sumažiname iki minimalios ir vis pamaišydami kepame 10 minučių.
  4. Galiausiai į keptuvę sudedame konservuotus pomidorus, įspaudžiame česnaką, suberiame paprikos miltelius, įdedame šiek tiek plėšytų petražolių lapų ir viską kepame dar 10 minučių ant silpnos ugnies. Jei kraštai pradeda šiek tiek svilti – įpilame vandens. Prieš baigiant kepti paragaujame, įdedame daugiau prieskonių bei druskos.
  5. Su šaukštu keptuvėje padarome duobutes ir įmušame kiaušinius (tiek kiek telpa Jūsų pasirinktoje keptuvėje). Viską kepame dar 10 minučių ant silpnos ugnies. Jei kiaušinis vis dar nesukietėjo, o skysto nemėgstate – kepimą užbaikite orkaitėje, bus žymiai greičiau. Būtinai prieš tai įsitikinkite, jog Jūsų keptuvė yra atspari aukštai temperatūrai!
  6. Pomidorų kekes apipurškiame alyvuogių aliejumi ir kepame orkaitėje 10 minučių.
  7. Paruošiame patiekalą: patiekiame mažose keptuvėse, papuošiame keptų pomidorų kekėmis, fetos sūriu bei petražolėmis. Patiekiame su duona – tiesiog būtinas akcentas!

Teko paplušėti, bet džiaugėsi tiek akys, tiek skrandis 🙂

Sako, jog maisto gaminimas yra raminantis. Ir iš tikrųjų – begamindama bei dekoruodama pusryčius atsipalaiduoju po ilgos darbo savaitės, o visą ”vargą”, jeigu taip galima pavadinti, atperka valgytojų šypsenos 🙂

 

Skanaus!

Aušra

 

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*