Kaip iškepti minkštą kiaušinienę

Kaip pasigaminti: kiaušinienė (scrambled egg)

Kiaušinienę valgome greičiausiai visi, tačiau ar visada pavyksta ją iškepti puikiai, ir jos neperkepti?

Anksčiau kiaušinienę kepdavau kaip ir dauguma mūsų, keptuvėje, palikdama ją kepti keletui minučių, o rezultate ji būdavo tarsi guminė. Išties kiaušinienė nebuvo mano mėgstamas patiekalas, galbūt todėl, kad nesigaudavo tokia, kuria galėjai tiesiog mėgautis.

Dabar galėčiau save vadinti kiaušinienės gaminimo profe. Už žinias esu dėkinga mano mylimam virtuvės dievaičiui Gordon Ramsay, kurį stebėdama ilgus metus išmokau įvairiausių dalykų, o tarp jų ir pasigaminti puikią, purią ir burnoje tirpstančią kiaušinienę, kitaip hipsterių ir anglų kalbos fanų vadinamą scrambled egg.

Nori išmokti ir tu? Gaminimo procesą aprašiau kuo paprasčiau 🙂

Ingredientai

Kiaušinienei:

  • 3 kiaušiniai;
  • Šaukštas sviesto;
  • 1 a. š. grietinės;
  • Druskos;
  • Juodųjų pipirų;
  • Smulkintų krapų.

Patiekti su:

  • Rupia rugine duona (be cukraus);
  • Avokadu;
  • Rūkyta arba sūdyta lašiša;
  • Alyvuogėmis (sumaišyti su aliejumi, žiupsniu raudonėlio ir čili dribsnių);
  • Keptais pomidorais (kepti keptuvėje 8 min. su šiek tiek aliejaus).

Gaminimo eiga

  1. Į nedidelį puodą įmušame kiaušinius, dedame sviestą ir puodą dedame ant ugnies.
  2. Mentele be perstojo maišome kiaušinius. Keletą sekundžių maišome ant ugnies, tada puodą nukeliame nuo kaitlentės, maišome be ugnies. Dedame atgal ant kaitlentės, keletą sekundžių pamaišome, vėliau vėl nukeliame puodą ir maišome be ugnies. Veiksmą kartojame tol, kol kiaušiniai sutvirtės iki norimos konsistencijos.
  3. Kiaušiniams gerokai sutvirtėjus, šiek tiek ilgiau maišome be ugnies, kadangi puodas pakankamai įkaitęs, ir kiaušiniai toliau kepa be ugnies. Svarbu jų neperkepti, rezultate turėtų būti minkšti ir purūs.
  4. Įmaišome šaukštą grietinės, įberiame druskos, pipirų. Grietinė padeda kiaušiniams neperkepti ir sustabdo kepimo procesą, šiek tiek juos atvėsina. Patiekiame apibėrę šviežiais smulkintais krapais ant duonos arba šalia jos.

Be galo paprasta, spalvinga, skanu, sveika, subalansuota ir tiesiog nepakartojama. Rasčiau dar kokį tūkstantį epitetų apibūdinti šiems pusryčiams, bet vaizdas kalba pats už save. Šitas kombo yra vienas mano mylimiausių pusryčių variantų!

Avokadą, lašišą ir alyvuoges renkuosi dėl gerųjų riebalų, duoną- dėl angliavandenių, na o pomidorus tiesiog mėgstu, rytą stengiuosi pradėti valgydama bent šiek tiek daržovių.

Na o mėgstantiems kiaušinius taip pat rekomenduoju išbandyti šį omletą arba mano mylimą šakšuką.

Skanaus!

Aušra

 
Pasidalinkite receptu

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *