Bananiniai blynai

Karamelizuotų bananų blynai

Blynus skirstau į sūrius, saldžius, ir labai saldžius. Šį kartą norėjosi desertinių blynų (apsiniaukę, niūru, o kas geriau pakels nuotaiką, jei ne saldūs pusryčiai?), tad kepiau savo mėgstamus blynelius su karamelizuotais bananais. Jeigu dar jų nebandėte, gyvenime tikrai daug prarandat!

Karamelizuotus bananus dedu visur: į blynus, košes, ledus, įvairius desertus. Užtrunki vos keletą minučių, o skonis- pasakiškas. Nieko nelaukusi dalinuosi receptu, na o jei kas šiek tiek ”ant dietos” ir riboja cukraus kiekį, tiesiog kepkit šiuos blynus be karamelizuotų bananų, jie ir vieni labai skanūs 🙂

Ingredientai

  • 1 1/2 puodelio avižinių miltų;
  • 1 a. š. kepimo miltelių;
  • Žiupsnis druskos;
  • 2 bananai;
  • 2 kiaušiniai;
  • 1 puodelis pieno;
  • 3 v. š. sviesto;
  • 3 v. š. medaus;
  • 1/2 a. š. vanilės ekstrakto.

Karamelizuotiems bananams:

  • 1 1/2 banano;
  • 1 v. š. ghee sviesto;
  • 3 v. š. klevų sirupo;
  • 1/2 a. š. cinamono;
  • Pekano riešutų.

Gaminimo eiga

  1. Išplakame kiaušinius, įmaišome trintus bananus kartu su pienu ir vanilės ekstraktu, viską gerai išmaišome. Supilame ištirpintą sviestą kartu su medumi, išmaišome.
  2. Miltus sumaišome su kepimo milteliais ir druska, ir į juos supilame šlapius ingredientus. Gerai išmaišome.
  3. Keptuvėje įkaitiname šiek tiek ghee sviesto, formuojame blynelius, ir kepame iš abiejų pusių po keletą minučių.
  4. Kitoje keptuvėje ištirpiname ghee sviestą, suberiame cinamoną, įpilame klevų sirupą, ir viskam užsirus, sudedame pjaustytus bananus. Kepame tol, kol bananai lengvai karamelizuosis.
  5. Blynelius patiekiame karštus kartu su karamelizuotais bananais ir lengvai keptuvėje pakepintais pekano riešutais.

Karamelizuoti bananai

Skrudinti pekanai suteikia malonaus aromato blyneliams ir subalansuoja skonį, šiek tiek nukreipiant dėmesį nuo saldumo.

Iš šio kiekio gavosi 3-4 porcijos. Blynai pakankamai sotūs, vienu kartu daug nesuvalgysi.

Na o vietoje avižinių miltų galite naudoti tiek speltos, tiek kvietinius ar savaime kylančius miltus. Avižiniai miltai šiek tiek sausina blynus, tačiau jie yra viena iš sveikesnių miltų alternatyvų.

Bananiniai blyneliai su karamelizuotais bananais

Vieni mano pirmųjų bananinių blynų buvo šie.Šiek tiek kitokia versija, su didesniu baltymų kiekiu, bet galite drąsiai bandyti ir juos.

Skanaus!

Aušra

 
Pasidalinkite receptu

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *