Per naktį brinkinti avižų dribsniai yra bene pats lengviausias ir sveikiausias pusryčių receptas. Užtruksite vos kelias minutes, viską pasiruošite iš vakaro, o ryte tereikės pasiimti indelį iš šaldytuvo, ir galėsite neštis tiesiai į paskaitas arba darbą.
Baisiai nemėgstu gamintis pusryčių prieš darbą. Na o jei pusryčių nepasidarau, beveik visada darbe nusiperku kažką ne itin sveiko, nes pusryčių mano organizmas reikalauja kiekvieną mielą rytą.
Brinkintos avižos man labai pasiteisino, nes jos ir sveikos, ir skanios, o kas svarbiausia, iš vakaro greitai viską suberi į indą ir palieki pastovėt. Kas gali būt geriau?
Su skoniais dažnai improvizuoju, bet būtent šis moliūgų skonio variantas man buvo bene skaniausias. Būtent dėl naudotų prieskonių, skoniu jis primena Kalėdas. O už Kalėdas geriau nieko nebūna 😀
Ingredientai
- 1/2 puodelio avižinių dribsnių;
- 1 šaukštas linų sėklų;
- 1 a. š. chia sėklų;
- 1 puodelis augalinio pieno (naudoju ”Alpro”);
- 3 v. š. moliūgų piurė;
- Cinamono;
- Muškato;
- Maltų gvazdikėlių;
- Vanilės ekstrakto.
Gaminimo eiga
- Avižas, chia ir linų sėklas sumaišome, užpilame augaliniu pienu ir palaikome šaldytuve bent 2 valandas, geriausia pernakt.
- Į avižas įmaišome moliūgų piurė kartu su prieskoniais.
- Ant viršaus galime uždėti šaukštą jogurto.
Receptas paprastesnis net negali būti, o pusyčiai- karališki.
Jeigu mėgstate riešutų sviestą, galite išbandyti ir šį brinkintų avižų receptą.
Skanaus!
Aušra