Kiaušinienė su pomidorais

Orkaitėje kepti kiaušiniai

Kiaušiniai pusryčiams- visada puiki idėja. O kad jie nespėtų pabosti, kaskart kepam vis kitaip, o patiekiam su skirtingais pagardais. Man skaniausi orkaitėjė kepti, nes jie gaunasi puresni, o ir vartyt bekepant nereikia.

Ruošiau du skirtingus variantus: vienas su daržovėmis, o kitas su kumpiu ir marinuotomis alyvuogėmis.

Ingredientai

  • 4 kiaušiniai;
  • Druska;
  • Malti juodieji pipirai;
  • Sauja pomidorų;
  • Sauja rukolos;
  • Kiaulienos kumpio;
  • 1/3 avokado;
  • 1/2 puodelio alyvuogių;
  • 1 a. š. alyvuogių aliejaus;
  • Raudonėlio;
  • Čili dribsnių;
  • Tarkuoto parmezano.

Patiekimui:

  • Agurkas;
  • Šviežia duonelė;
  • Petražolės;
  • Kanapių sėklos.

Gaminimo eiga

  1. Į orkaitei atsparias keptuvėles įmušame kiaušinius, įberiame šiek tiek druskos, pipirų. Į vieną keptuvę ant kiaušinių suberiame pusiau perpjautus pomodoriukus. Dedame kepti 200 °C temperatūroje tol, kol kiaušinis sutvirtės ir įgaus Jūsų norimą minkštumą.
  2. Iš alyvuogių pašaliname kauliukus. Užpilame aliejumi, įberiame raudonėlio, čili dribsnių, išmaišome ir paliekame kelioms minutėms pasimarinuoti.
  3. Ant iškepusių kiaušinių dėliojame kumpį, marinuotas alyvuoges, beriame šiek tiek parmezano. Į keptuvę su pomidorais dedame pjaustytą avokadą, šviežią rukolą, viską apiberiame kanapių sėklomis.

Valgome su šviežiu agurku, šviežiai kepta traškia duonele arba kitomis šviežiomis daržovėmis.

Tokiuose pusryčiuose svarbiausia skonių balansas. Alyvuogės ir kumpis yra šio patiekalo topas: nejauti, jog valgai itin sveikai, dėl to vėliau nesinori darinėt šaldytuvo durelių. Alyvuogių ir kumpio natūralus sūrumas padeda mėgautis patiekalu, tuo pačiu gaunant galybę vitaminų, gerųjų riebalų ir baltymų.

Kiaušiniai

Skanaus!

Aušra

 
Pasidalinkite receptu

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *