Blynai orkaitėje Dutch baby pancake

Populiarieji Dutch baby: blynai orkaitėje

Blynai, kurie kepami ne ant kaitlentės, bet orkaitėje. Populiarūs tiek Amerikoje, tiek Europoje, tik niekas nesutaria, ar čia visgi blynas, ar ne blynas 🙂 Kol kas vadinkim blynu.

Šiandien labai norėjosi saldžiai, bet kažko į sveikesnę pusę. Ištrūkau į Lidl Lietuva, kur mano džiaugsmui jau pilna mano mylimų šviežių uogų: šilauogių, aviečių ir braškių! Ir viskas už neįtikėtinai mažą kainą. Mintyse iš karto atsirado šių blynų vaizdinys 🙂

Galima buvo ir labiau desertinį variantą daryt, bet visada stengiuosi rasti aukso viduriuką, ir laikytis sveikesniojo varianto. Keliaujam kepti blynus, na o įrašo gale rasite mano pasiūlymus, kaip šį blyną paversti tikra smaližiaus svajone.

Ingredientai

  • 3 kiaušiniai;
  • 60 g. miltų;
  • 110 ml augalinio pieno;
  • 1 v. š. rudojo cukraus;
  • Šlakelis vanilės ekstrakto;
  • Trakuota 1 citrinos žievelė;
  • Žiupsnis druskos;
  • 2 v. š. sviesto.

Papuošimui:

  • Jogurtas;
  • Šilauogės;
  • Avietės;
  • Cukraus pudra;
  • Citrinos griežinėliai.

Gaminimo eiga

  1. Į maisto smulkintuvą įmušame kiaušinius, beriame miltus, cukrų, citrinos žievelę, druską, pilame pieną ir vanilės ekstraktą.Viską išmaišome iki vientisos masės.
  2. Orkaitę įkaitiname iki 220 C. Į 2 mažas ketaus keptuvėles dedame po šaukštą sviesto ir dedame į orkaitę 5 minutėms. Sviestas turi išsilydyti, o keptuvė įkaisti.
  3. Pilame po pusę tešlos į abu keptuves, ir leidžiame kepti 20 minučių. Joms praėjus, sumažiname temperatūrą iki 160 C, ir kepame dar 5 minutes.
  4. Blynus išimame iš orkaitės, leidžiame jų vidui sukristi. Patepame jogurtu, puošiame šviežiomis uogomis, citrinų skiltelėmis, cukraus pudra.

Tik iškeptas ir iš orkaitės išimtas blynas

Šie blynai ne tik atrodo nuostabiai, bet ir jų skonis yra tikra fantastika. Blynai minkšti, bet tuo pačiu traškūs.

Išties šio patiekalo blynais ne visai drįsčiau vadint, čia kažkas labiau tarp blyno ir Jorkšyro pudingo, tik man asmeniškai gerokai skaniau. Jie labai lengvai išsiima iš keptuvės, yra standūs, primena didelį keksą. Galima supjaustyti ir patiekti gabaliukais.

Norisi dar saldesnio, desertiškesnio varianto?

Vietoj jogurto dėkite kremą arba kondensuotą pieną. Šalia galite patiekti ir Jūsų mėgstamus ledus, plaktą grietinėlę.

Skanaus!

Aušra

 
Pasidalinkite receptu

2 Comments

  1. O jei tokių keptuvių neturim, į stiklines nedideles kepimo formeles kažin gautųsi? 🤔

     

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *