Purūs kokosiniai blyneliai

Minkšti, trapūs, purūs ir kokosiniai. Ruošiam arbatą ir kepam blynelius!

Ingredientai

  • 1/2 puodelio (220 ml) avižų;
  • 1/2 puodelio kokosų miltų;
  • 3 kiaušiniai;
  • 1 puodelis augalinio pieno;
  • 1 a. š. vanilės ekstrakto;
  • 1 a. š. medaus;
  • 1/2 a. š. kepimo miltelių;
  • Žiupsnis druskos;
  • Kokosų aliejaus kepimui.

Gaminimo eiga

  1. Avižas sumalame blenderyje ir sumaišome su kokosų miltais. Įmaišome kepimo miltelius.
  2. Atskirame dubenyje gerai išplakame kambario temperatūros kiaušinius. Supilame pieną, vanilę, druską.
  3. Kiaušinių plakinį iš lėto pilame į miltus, pastoviai maišome. Gerai išmaišius tešlą paliekame nusistovėti 5 minutėms. Tešlos konsistencija turi būti panaši į pyrago, na o jei gavosi per kieta, įpilkite dar šiek tiek augalinio pieno.
  4. Keptuvėje įkaitiname kokosų aliejų ir formuojame nedidelius blynelius. Kepame iš abiejų pusių po keletą minučių, o verčiame atsargiai, nes blyneliai labai trapūs. Kokius blynelius suformuosite, tokie ir gausis, nes kepdami jie nesiplečia.

Iškepusius blynelius pagardinu bananais, kokoko drožlėmis ir medumi. Skoniu man jie primena bandeles, yra gan sausi, tad būtinai pasiruoškite puodelį skanios arbatos 🙂

Skanaus!

Aušra

 

2 komentarai

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*