Pusryčių varškės skrebučiai ir pusryčių kefyro kokteilis

Pusryčių receptai: varškės skrebučiai ir kefyro kokteilis

Pusryčiams, kai nevalgau košių, dažnai renkuosi pieno produktus: sūrius, varškę, kefyrą, jogurtą.

Ar žinojot, kad iš kefyro galima pasigaminti labai skanų ir maistingą pusryčių kokteilį? O varškę naudoti ne tik varškėčiams, bet ir tiesiog kaip sveikesnę užtepėlę pusryčių skrebučiams? Šiandien pasidalinsiu šiomis greitų pusryčių idėjomis.

Na o dabar svarbiausias klausimas: kaip išsirinkti tikrai kokybiškus pieno produktus? Jeigu jūs kaip ir aš mėgstate apsipirkinėti Lidl, greičiausiai jau būsite pastebėję “Eurofins“ ženkliuką ant pieno produktų, mėsos bei žuvies. Ką jis reiškia?

Ant privačių Lidl prekės ženklų pakuočių esantis ženklas “Eurofins“ nurodo, kad šie gaminiai yra tiriami nepriklausomoje laboratorijoje, o papildomai vertinama kokybė, švara ir šviežumas. Šiuo ženklu pažymėti produktai yra tikrinami du kartus dažniau nei reikalauja ES teisės aktai, o juos tikrinant stebimi ne tik privalomi, bet ir papildomi produkto kokybės parametrai. Taigi “Eurofins“ ženklo paskirtis- parodyti, vartotojui, kad produktas atitinka aukštus kokybės reikalavimus.

Kadangi jau žinome, kaip išsirinkti tikrai kokybišką varškę ir kefyrą, galime judėti prie receptų 🙂

Pusryčių varškės skrebučiai.

Ingredientai

Pagrindui reikės:

  • Duonos skrudinimui;
  • 180 g. pusriebės varškės;
  • 1 v.š. grietinėlės;
  • Petražolių;
  • Žiupsnis druskos.

Viršui:

  • Pomidorai, petražolės, druska, pipirai.
  • Gražgarstė, parūkyta lašiša, moliūgų sėklos.
  • Saulėje džiovinti pomidorai, alyvuogės, petražolės.
  • Avokadas, saulėgrąžų sėklos.

Gaminimo eiga

  1. Duoną paskrudiname.
  2. Varškę sutriname su pora šaukštų grietinėlės, įberiame šiek tiek druskos, įmaišome smulkintas petražoles ir tepame ant skrebučių.
  3. Ant viršaus dedame pasirinktus ingredientus.

Varškę mėgstu pusriebę ir visada renkuosi būtent šią: drėgna, minkšta, biri, tinka įvairiems patiekalams gaminti.

Pusryčių kefyro kokteilis

Ingredientai

  • 1 bananas;
  • 300 ml kefyro;
  • 1 a.š. skysto medaus;
  • Sauja šaldytų uogų (mėlynių, braškių, aviečių).

Gaminimo eiga

  1. Bananą, kefyrą, uogas ir medų sudedame į maisto smulkintuvą ir suplakame iki vientisos masės.

Jeigu dar nėra tekę ragauti kefyro kokteilio, greičiausiai maloniai nustebsite. Skonis švelnus, lengvai saldus, nesijaučia kefyrui įprasto rūgštumo.

Skanių pusryčių ir nepamirškime visada rinktis produktus atsakingai!

Reklama sukurta bendradarbiaujant su Lidl Lietuva.

Skanaus!

Aušra

 

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*