Riešutų granola su sėklomis ir datulėmis

Riešutų granola

Šios granolos istorija buvo tokia:

Turėjau daug riešutų, tikrai daugiau nei reikia, tad sugalvojau bent dalį jų išnaudoti granolai. Ir ne bet kokiai granolai, o granolai be avižinių dribsnių! Kažkodėl juos visada naudodavau, bet šį kartą užsimaniau kažko tokio saldaus ir su daug daug riešutų. Ir man pavyko!

Skonis nuostabus, skanesnės granolos neteko ragauti. Kaip turinti 5 metų granolos gaminimo patirtį, esu devintame danguje, ir nesuprantu kaip man ši idėja negimė anksčiau.

Skonius puikiai subalansuoja ir sėklas sulipina į maloniai traškius gabaliukus ne kas kitas, o datulės. Jos taip pat suteikia to mano norėto saldumo. Na o dar vienas svarbus tipsas- naudoti ne medų, o klevų sirupą. Medus medui nelygus, kartais jis gali nebūtinai paskanint granolą, o ir ją sugadinti. Klevų sirupas šioje vietoje daro stebuklus, ir naudodami jį tikrai neprašausite.

Ingredientai

  • 1/2 puodelio migdolų;
  • 1/2 puodelio anakardžių;
  • 1/2 puodelio kokoso drožlių;
  • 1/2 puodelio razinų;
  • 1/2 puodelio datulių;
  • 1/4 puodelio sezamų sėklų;
  • 1/4 puodelio moliūgų sėklų;
  • 1/4 puodelio kanapių sėklų;
  • Žiupsnis druskos;
  • 4 v. š. kokosų aliejaus;
  • 6 v. š. klevų sirupo.

Gaminimo eiga

  1. Riešutus stambiai sukapojame peiliu, susmulkiname datules. Viską sumaišome kartu su sėklomis, kokosų drožlėmis ir razinomis.
  2. Ištirpiname kokosų aliejų, sumaišome su klevų sirupu ir druska. Įmaišome į sausus ingredientus, ir viską beriame į kepimo skardą.
  3. Kepame 20 minučių 180 °C temperatūroje. Įpusėjus kepti pamaišome, o iškepusią granolą paliekame atvėsti kambario temperatūroje.
  4. Laikome sandariai uždarame inde, spintelėje.

* 1 puodelis lygus 220ml. Galite matuoti tiesiog su stikline, kiekis gali ir nežymiai kisti.

Nors ir granolą galima valgyti su pienu vietoje sausų pusryčių, pagrinde ją valgau su natūraliu jogurtu. Taip galima ilgiau pasidžiaugti granolos traškumu, ji neišmirksta ir nesuminkštėja.

Na o šiuos nuostabius kokoso dubenėlius gavau dovanų iš Kokoso dubenėliai. Iš jų maistas gerokai skanesnis! Tiesiog negaliu atsispirti gražiems indams 🙂

Jeigu laikotės sveikos mitybos principų arba skaičiuojat kalorijas, granolos nepadauginkit, visgi čia labai daug riešutų ir sėklų. Mėgstu ją naudoti kaip pusryčių akcentą o ne pagrindinę jų dedamąją dalį, kadangi ji linksta link deserto 🙂 Smaližiai neliks nusivylę!

Skanaus!

Aušra

 
Pasidalinkite receptu

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *