Klasikinė šakšuka su paprikomis ir fetos sūriu

Šakšuka su paprikomis

Dievini kiaušinius? Šakšuka gali būti tavo nauju mėgiamiausiu pusryčių patiekalu! Gamindama šiek tiek nukrypau nuo tradicinio šakšukos recepto, dėjau daug paprikos, kas patiekalui pridėjo ne tik tekstūros, bet ir daugiau vitaminų bei maistingųjų medžiagų.

Ingredientai

  • 4 kiaušiniai;
  • 1 raudonasis svogūnas;
  • 1 raudonoji paprika;
  • 1/2 oranžinės paprikos;
  • 400 g. konservuotų pomidorų;
  • 4 česnako skiltelės;
  • Alyvuogių aliejaus kepimui;
  • 50 g. saliamio;
  • 1 a. š. malto kumino;
  • 1 a. š. paprikos prieskonių;
  • Čili dribsnių;
  • Druskos;
  • Pipirų;
  • Petražolių;
  • Fetos sūrio.

Gaminimo eiga

  1. Griežinėliais supjaustome svogūnus, susmulkiname česnakus. Viską beriame į įkaitintą aliejų keptuvėje, ir kepiname porą minučių. Eigoje suberiame kuminą.
  2. Sudedame juostelėmis pjaustytas paprikas ir kepame dar apie 10 minučių, kol paprikos suminkštės.
  3. Į keptuvę supilame pomidorus, įberiame druskos, juodųjų pipirų, paprikos prieskonius. Išmaišome ir užverdame. Jeigu yra stambesnių pomidorų, juos susmulkiname mentele. Kepame keletą minučių, kol pomidorų padažas sutirštės. Galiausiai sudedame saliamio griežinėlius.
  4. Šaukštu arba mentele padaže padarome 4 nedideles duobutes, ir į jas įmušame kiaušinius. Uždengiame keptuvę dangčiu ir kepame tol, kol kiaušiniai sutvirtės.
  5. Keptuvę nukeliame nuo ugnies. Šakšuką apiberiame fetos sūrio gabalėliais, smulkintomis petražolėmis.

Šakšuką man skaniausia valgyti tiesiog su duona. Kadangi šiuo metu duonos beveik nevalgau, ją patiekiu su avokadu arba šviežiomis salotomis.

Skanaus!

Aušra

 

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*