Desertiniai sveiki priešpiečiai vaikams

Šalti desertiniai priešpiečiai vaikams

Šalti desertiniai priešpiečiai pas mus jau yra tradicija 🙂 Jie atstoja įvairius užkandukus, stengiuosi, kad jie būtų kuo maistingesni ir naudingesni vaikui. Žinoma, šiuos receptus kūriau derindamasi prie savo vaiko ir jos mitybos įpročių bei pageidavimų, nes kaip ir visi vaikai, dažnai sako tiesiog NE 🙂

Visi pasidalinti receptai valgyti ne kartą, įvertinti itin teigiamai!

Kokosinis čija sėklų pudingas su braškėmis

Sotus, maistingas, kokosų skonio pudingas su šlakeliu vanilės, ir gaivia braškine rūgštele. Puikiai tiks atsigaivinimui, lengviems pusryčiams, ypač skaniai valgomas karštomis dienomis.

Vietoje braškių galite naudoti ir kitus savo mėgiamus vaisius arba uogas. Vietoje kokosų pieno (naudojau riebų, iš skardinės), čija sėklas galite brinkinti augaliniame piene arba jogurte.

Ingredientai

  • 4 v.š. chia sėklų;
  • 300 ml kokosų pieno;
  • Šlakelis vanilės ekstrakto arba ankšties;
  • 1 puodelis braškių;
  • 1 a.š. klevų sirupo.

Gaminimo eiga

  1. Chia sėklas sumaišome su kokosų pienu, įmaišome vanilę ir paliekame šaldytuve išbrinkti pernakt. Esant galimybei, kelis kartus pamaišome kas kelias valandas, kad sėklos išbrinktų tolygiai ir nesušoktų gabaliukais.
  2. Braškes su klevų sirupu sutriname trintuvu.
  3. Sluoksniuojame paruoštą chia pudingą ir trintas braškes stiklinėje.

Ryžių pudingas su mango tyre

Ryžių pudingą kartais verdame pusryčiams, valgome karštą. Neretai lieka likutis, o kad nereikėtų jo išmesti, dedu į šaldytuvą, ir kitą dieną padarau desertą/ priešpiečius, sumaišydama ryžius su vaisinėmis tyrėmis. Mėgstame mangų tyrę (tiesiog sutriname mango vaisių), taip pat maišome su bananu arba apvirtais saldintais vaisiais- persikais, kriaušėmis, abrikosais ir pan.

Mano dukrytė nėra didelė ryžių fanė, bet tokiuose desertiniuose užkandžiuose juos su malonumu suvalgo. Žinoma, patiekalas tinka ir suaugusiems 🙂

Ingredientai

  • 1/3 puodelio apvalių ryžių;
  • 2 puodeliai pieno;
  • 1 v.š. cukraus;
  • 1 cinamono lazdelė;
  • 1/4 a.š. vanilės ankščių pastos;
  • 1/2 mango vaisiaus.

Gaminimo eiga

  1. Puode sumaišome pieną, cukrų, įdedame cinamono lazdelę, suberiame ryžius ir išmaišome. Leidžiame užvirti.
  2. Sumažiname kaitrą ir vis reguliariai pamaišydami verdame ryžius apie 35 minutes (priklausomai nuo naudojamų ryžių rūšies). Ryžiai turi būti minkšti, lipnūs, likę šiek tiek skysčio.
  3. Nukeliame puodą nuo ugnies, išimame cinamono lazdelę. Įmaišome vanilės pastą.
  4. Ryžių pudingą atvėsiname. Sutriname mango vaisių ir stiklinėje sluoksniuojame: ryžių pudingas, mango tyrė, ryžių pudingas mango tyrė.

Varškytė su avietėmis, kokosu ir bananais

Varškė puikiai tinka tiek pusryčiams, tiek pavakariams. Pirktinių varškyčių nesu linkusi pirkti, nes jose yra ganėtinai daug pridėtinio cukraus, todėl jas ruošiu pati.

Viena mėgiamiausių- ši, su bananu ir sezoninėmis uogomis: šį kartą rinkausi avietes. Varškę naudoju pusriebę ir be gabaliukų, nes dukrytė valgo tik vientisą (net neklauskit kodėl, neįsivaizduoju). Kokosų drožlės pagyvina ir paįvairina skonį, tokią varškę mielai valgau ir pati 🙂

Ingredientai

  • 180 g. varškės;
  • 1 v.š. klevų sirupo;
  • 1 v.š. kokoso drožlių;
  • 1/2 puodelio aviečių;
  • 1 bananas.

Gaminimo eiga

  1. Varškę sutriname su avietėmis, įmaišome kokosų drožles ir klevų sirupą.
  2. Atskirai sutriname bananą.
  3. Sluoksniuojame: varškė, trintas bananas, varškė. Papuošiame kokosų drožlėmis, avietėmis.

Graikiškas jogurtas su cinamonine obuoliene

Obuolienės yra pravartu turėti šaldytuve, ji puikiai pasitarnauja ne tik šiam desertiniam užkandžiui su graikišku arba natūraliu jogurtu, bet ir puikiai tinka prie blynelių, varškėčių ar kitų pusryčių, kuriuos mėgsta jūsų vaikas arba visa šeima.

Obuolienė lengvai saldi, cukraus dedu pagal obuolius, bet tik tiek, kad nebūtų rūgštu- labai saldžios niekada nedarau, stengiuosi cukraus visur naudoti absoliutų minimumą.

Mano dukrytė Liepa tiesiog dievina graikišką jogurtą, kuris, kaip žinia, yra praktiškai beskonis. Mėgstu kiek paįvairint skonius, ir vienas iš mūsų einamiausių pagardų yra būtent šis. Prašom ragauti ir įvertinti! 🙂

Ingredientai

  • 2 obuoliai;
  • 1/2 puodelio vandens;
  • 1 v.š. rudojo cukraus;
  • 1 cinamono lazdelė;
  • Graikiškas jogurtas.

Gaminimo eiga

  1. Obuolius nulupame, pašaliname sėklas ir smulkiai supjaustome arba sutarkuojame.
  2. Dedame į puodą su vandeniu, cukrumi, įmetame cinamono lazdelę ir verdame 30-40 minučių, kol obuoliai visiškai suminkštės.
  3. Išimame cinamono lazdelę, obuolius sutriname trintuvu, ir paruoštą obuolienę supilame į stiklainiuką. Atvėsus laikome šaldytuve.
  4. Desertui stiklinėje sluoksniuojame graikišką jogurtą ir obuolienę.

Labai lauksiu atsiliepimų, kuris skanėstas buvo Jūsų mažųjų favoritas! 🙂

Skanaus!

Aušra

 

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas.

*