Vieni nuteis, kiti išteisins, bet čia yra patys nerealiausi pusryčiai!!! Ir kiaušinis, ir daržovės, ir.. kumpis 🙂 Maisto sveikumo / nesveikumo tema yra neišsemiama, bet man yra sveika viskas kas su saiku ir yra natūralu. Pusryčiai tiesiai iš gamtos, ne kitaip!
Idėja gimė kai norėjau gražios pusryčių nuotraukos. Kepiau smidrus, dėliojau keptą pancetta kumpį.. Po visos fotosesijos sėdau valgyt. Viskas buvo taip tobulai suderinta, taip skanu, jog net vyro porciją norėjau atimt! Nejuokauju. Bet neduot niekam paragaut tokio gėrio būtų irgi nuodėmė.
Prieš pasidalinant receptu norėčiau patarti naudoti tik aukštos kokybės kumpį. Kartais panaudojus ne tokį gerą produktą patiekalo skonis virsta į tiesiog meh, eilinį patiekalą. Geram kumpiui ir tikriems laisvai auginamų vištų kiaušiniams pinigų pagailėti nereikėtų. O jei dar viską gaunate iš kaimo.. <3
Ingredientai
- Smidrai (šparagai);
- Kietai virtas kiaušinis;
- Pancetta kiaulienos kumpis;
- Druska ir pipirai;
- Alyvuogių aliejus.
Kiekį reguliuokitės pagal save. Man užteko 1 kiaušinio, 8 smidrų ir 3 gabalėlių kumpio.
Gaminimo eiga
- Smidrus nuplaunu ir patrumpinu kotus. Dedu į kepimo skardą patiestą kepimo popieriumi, apipurškiu alyvuogių aliejumi ir lengvai pagardinu druska su pipirais. Dedu kepti į 180 C įkaitintą orkaitę 10-čiai minučių.
- Keptuvėje pakepinu kumpį iš abiejų pusių, kepu tol kol sukietės ir gražiai apskrus.
- Į lėkštę sudedu smidrus, ant viršaus dėlioju ketvirčiais pjaustytą virtą kiaušinį ir keptą kumpį.
Baltymai, vitaminai, skaidulos, mineralinės medžiagos ir puikus skonis – viskas viename!
O koks Jūsų mėgstamiausias smidrų paruošimo receptas? 🙂
Skanaus!
Aušra