Šokoladiniai blyneliai su braškėmis, be miltų

Blynai blynai blynai! Niekad jų nebus gana 🙂 Tiek daug įvairių skonių, tiek daug pagardų.. Ir jie gali būti sveiki! Vaikystėje blynai buvo pats nemėgstamiausias patiekalas. Gal todėl kad jie buvo praktiškai vien tik iš miltų ir vandens.. Na, skonio ir maistinės vertės atžvilgiu tikrai nekažką. Ir tik neseniai pradėjau eksperimentuoti su blynais. Tiek daug įdomių receptų atradau! O kas svarbiausia – be galo lengva pagaminti. Nereikia nei tešlos maišyt (čia didžiausia mano kančia), tiesiog viską sumeti į blenderį, kelios sekundės ir jau gali kept blynus 🙂

Jau kelinta diena šviečia saulė, nuotaika puiki. Tokiom dienom norisi braškių ir kažko saldaus. O kas geriau už šokoladą? Nebent tik šokoladiniai blynai 🙂

Ingredientai

  • 4 kiaušiniai;
  • 2 sunokę bananai;
  • 1/2 puodelio avižinių dribsnių;
  • 1/4 puodelio šokoladinio proteino miltelių (jei neturit – nebūtina);
  • 2 valg. šaukšt. kakavos miltelių;
  • 1 arbat šaukšt. cinamono;
  • Smulkintos braškės;
  • Medus;
  • Cukraus pudra;
  • Kokosų aliejus kepimui.

Gaminimo eiga

  1. Į blenderį įmušame kiaušinius, dedam perlaužtus bananus, supilam avižas su proteino milteliais, cinamonu ir kakava. Viską sumalam iki vientisos masės.
  2. Keptuvėje ištirpinu 1/3 arbatinio šaukštelio kokosų aliejaus, o jam įkaitus suformuoju 4 blynelius. Kepu po minutę ar pora iš abiejų pusių.
  3. Blynelius apibarstau cukraus pudra (labai mažai, tik dėl vaizdo), kraštelius aplieju medumi, patiekiu su braškėmis.

Šie blynai nėra sausi, turi malonų juodojo šokolado skonį, na o braškės suteikia vasariško gaivumo.

Skanaus!

Aušra

 
Pasidalinkite receptu

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *