Speltos miltų blyneliai

Sekmadieniniai pusryčiai – ypatingas metas, kada visa šeima susirenka kartu, bendrauja ir mėgaujasi skaniais pusryčiais. Kas tokiu metu gali būti geriau už blynus? Svarbiausia, gražius blynus, nes sekmadienio pusryčiai tiesiog privalo būti gražūs!

Ingredientai

  • 60 g. (2/3 puodelio) avižinių dribsnių;
  • 1 bananas;
  • 1 kiaušinis;
  • 150 ml pieno (tinka tiek gyvulinis, tiek augalinis);
  • 2 valg. šaukšt. medaus;
  • 120 g. (1 puodelis) speltos miltų;
  • 1 arbat. šaukšt. kepimo miltelių;
  • 150 g. (1 puodelis) šviežių mėlynių;
  • Kokosų aliejaus kepimui.

Rekomenduojami pagardai:

  • Graikiškas jogurtas;
  • Medus;
  • Goji uogos;
  • Saulėgrąžų sėklos;
  • Moliūgų sėklos;
  • Skaldyti migdolai;
  • Bananai;
  • Chia sėklos;
  • Mėlynės;
  • Cinamonas;
  • Kakavos pudra.

Gaminimo eiga

  1. Supilame avižas į blenderį ir susmulkiname. Įpjaustome bananą, įmušame kiaušinį, įpilame pieną su medumi ir viską smulkiname kol gausime vientisą konsistenciją.
  2. Įberiame miltus bei kepimo miltelius, dar kartą viską gerai išmaišome blenderio pagalba. Jeigu tešla gaunasi per kieta, įpilkite dar šiek tiek pieno.
  3. Įkaitiname kokosų aliejų keptuvėje ir formuojame blynelius. Ant blynelių uždedame po keletą mėlynių, kepame iš abiejų pusių kol blyneliai taps kietais ir traškiais.
  4. Patiekiame iš karto, dar šiltus. Pagardiname graikišku jogurtu ir uogomis bei sėklomis.

Blyneliai buvo nuostabūs – traškūs, sotūs, ir tuo pačiu tokie.. kreminiai 🙂

Na o blenderis man yra tikras išsigelbėjimas virtuvėje. Anksčiau vengdavau kepti blynus vien dėl to jog labai nemėgstu gaminti tešlos. Gal ir skamba keistokai, bet turiu tešlos fobiją. O čia tik viską sumeti į blenderį, jis tik WRUMMM.. Ir tešla paruošta! 😀 Gyvenimas kaip mat palengvėja. Ir šeimininkė laiminga, ir šeima soti. Tada lieka daugiau laiko blyneliams papuošti.

Skanaus!

Aušra

 
Pasidalinkite receptu

2 Comments

  1. Sveiki, koki blenderi naudojate? 🙂

     

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *