Speltų miltų blynai

Speltų miltų blynai

Blyneliams vis dar esant bene populiariausiu pusryčių maistu, dalinuosi dar vienu jų receptu. Šį kartą- su speltų miltais. Kuo jie ypatingi? Speltų miltai yra itin maistingi, lengvai virškinami ir pagaminti iš genetiškai sveikų grūdų. Jeigu tebenaudojate paprastus baltus kvietinius miltus, pabandykite pamažu keisti juos speltų miltais. Skonis ir tekstūra šiek tiek skiriasi, tačiau jie ne mažiau skanūs nei mums įprasti kvietiniai miltai.

Blynams kepti naudojau Pyrex Origin+ keptuvę iš indų salono Žana. Šis įrašas sukurtas bendradarbiaujant kartu su šiuo indų salonu, kuris jau ilgą laiką yra mano mėgiamiausias. Vasarą dalinausi savo naujais puodais ir keptuve, įsigyta būtent Žana parduotuvėje, kurioje prieš perkant konsultantės suteikė daug informacijos apie indus, ir padėjo išsirinkti būtent tai, ko man tuo metu reikėjo. Nors ir be galo džiaugiuosi savo Ballarini keptuve, kuri buvo tikrai brangi ir ne veltui yra viena geriausių keptuvių, kasdieniniame maisto gaminime ji tiesiog per sunki. Tad būtent greitiems patiekalams paruošti, arba situacijose, kai tenka daug kartų kilnoti keptuvę, ši Pyrex keptuvė yra tiesiog tobulas pasirinkimas. O kur dar tai, jog šiuo metu Žana parduotuvėse ir jų internetiniame puslapyje visoms Pyrex keptuvėms yra taikomos didelės nuolaidos!

Indų salonas Žana, Pyrex keptuvė

Pyrex Origin+ keptuvės yra ilgaamžės, o jų ypač atspari nelimpanti danga yra sustiprinta natūraliais mineralais. Keptuvė yra 3 sluoksnių, o kaltinio aliuminio sluoksnis užtikrina optimalų karščio paskirstymą ir išlaikymą. Y formos rankena patogi laikyti, keptuvė lengvai valoma, na o kas man itin aktualu- tinka ir indukcinei kaitlentei.

Keptuvė lengva, patogi, graži ir tiesios formos, kas idealiai tinka mano mylimiems rytiniams blynams, kiaušiniams ir omletams. Kadangi gaminu kasdien ir tikrai daug, jau spėjau pasidžiaugti šia keptuve, ir galiu drąsiai ją rekomenduoti savo skaitytojams. Rankos nebepavargsta, o kaina tikrai gera, ir pati keptuvė verta dėmesio. Dėl nesvylančio paviršiaus reikia itin mažai aliejaus, kas mane visada džiugina. Kainas, Pyrex keptuves ir daugiau informacijos apie jas rasite čia.

Pyrex keptuvė

Na o dabar tiesiai prie blynelių recepto. Gaminsime 2 porcijas.

Ingredientai

  • 1 puodelis speltų miltų;
  • 1 puodelis savaime kylančių kvietinių miltų;
  • 1 a. š. kepimo miltelių;
  • 1/4 a. š. druskos;
  • 1 v. š. rudojo cukraus;
  • 1,5 puodelio nesaldinto migdolų pieno;
  • 2 kiaušiniai;
  • 1 a. š. vanilės ekstrakto;
  • 1/2 puodelio graikiško jogurto;
  • Kokosų aliejaus kepimui.

Gaminimo eiga

  1. Giliame dubenyje sumaišome miltus, kepimo miltelius, druską ir cukrų.
  2. Kitame dubenyje išplakame kiaušinius, sumaišome kartu su migdolų pienu ir vanilės ekstraktu. Viską supilame į miltus ir gerai išmaišome. Sudedame jogurtą, ir dar kartą išmaišome.
  3. Pyrex keptuvėje įkaitiname šiek tiek kokosų aliejaus, formuojame blynelius, ir kepame po keletą minučių iš kiekvienos pusės. Patiekiame ir valgome karštus.

Blynelius patiekiau su medumi, bananais ir avietėmis. Galima gardinti pasirinktu natūraliu sirupu, riešutų sviestu arba jogurtu.

Pyrex keptuvė

Dėka naudojamų miltų blyneliai išsipučia. Viršutinė blynų dalis tarsi padengta traškia plutele, o vidus- minkštas ir purus. Skonis lengvai saldus, patiks ne tik suaugusiems, bet ir vaikams.

Speltų blynai su bananais

Sukurta su Žana – indų salonų tinklas.

Skanaus!

Aušra

 
Pasidalinkite receptu

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *