Nei dešrytės, nei sviestuko.. Kaip dabar lietuviui gyvent? 😀 Žinokit kai pradedi valgyt sveikai, tos dešrytės net nesinori, o tas pomidoras gali būti toks sotus! Žinoma mano mamai to nepaaiškinsi (gi čia tik nauja mada, nėra čia maistas ir juk mes, lietuviai, turim valgyt riebiai), bet net ir nesistengiam! Savo mitybos įpročių niekam neperšu, svarbu man gerai 🙂 O jei dar ir kokiam skaitytojui suteikiu šiek tiek įkvėpimo, net gera pasidaro! 🙂
Šie pomidoriniai sumuštiniai su balzaminiu actu yra mano mėgiamiausi. Jie turi kažką tokio nepakeičiamo, ką tiesiog dievinu! Gal tai acto dėka? Na, pabandykit, labai greitas receptukas ir produktų daug nereikia 😉
Ingredientai
- Pilno grūdo duonos riekelės (šviežios arba skrudintos);
- Alyvuogių aliejaus;
- Saujos rukolos;
- Pomidorų;
- Balzaminio acto;
- Moliūgų sėklų;
- Druskos bei pipirų.
Duonos riekeles apipurškiam alyvuogių aliejumi, dedam rukolą bei pjaustytus pomidorus. Paberiam šiek tiek druskos ir pipirų, apšlakstom balzaminiu actu ir papuošiam moliūgų arba saulėgrąžų sėklom. Vuolia!
Nekeisčiau tokio sumuštinio į jokią dešrytę 🙂 Jei atsibosta paprasta duona, naudoju skrudintą pilno grūdo bagetę arba čiabata duonelę. Toks sumuštinis man būtų užkandis arba lengva vakarienė, o jei atsibostų avižos, mielai valgyčiau ir pusryčiams.
Skanaus!
Aušra