Sumuštiniai be mėsos yra jėga. Visi mano favoritai sumuštiniai yra su daržovėmis, nes geram sumuštiniui dešros nereikia. Bene skaniausias ir paprasčiausias sumuštinis yra su juoda rupia duona iš šviežiu pomidoru iš dažo. Per paprasta? Mėginam keptą sumuštinį su tunu ir avokadu!
Šis gražuolis- mano naujas atradimas. Paruošt vienas juokas, o kaip skanu.. Ir svarbiausia, jokios mėsos. Jeigu ir jums kartais pritrūksta idėjų, kur panaudot tuną, drąsiai mėginkit šį receptą.
Naudojau Gardėsio duoną su avokadu ir pomidorais. Joje daržovių yra net 34%, tinka skrudinimui. Baltos duonos kasdieninei mitybai nesirinkčiau, tačiau forminiams sumuštiniams ji pats tas.
Ingredientai
- 4 riekės forminės duonos;
- 1 skardinė tuno savo sultyse;
- 1/2 avokado;
- Jūros druskos;
- Juodųjų pipirų;
- 1 pomidoras;
- Salotų lapų;
- Mocarelos sūrio griežinėlių;
- Ghee sviesto kepimui.
Gaminimo eiga
- Dubenėlyje sumaišome tuno gabalėlius, trintą avokadą, įberiame šiek tiek druskos ir maltų juodųjų pipirų.
- Ant duonos riekės dedame sūrį, tuną su avokadu, salotos lapą, pomidoro griežinėlius, dar vieną sūro gabalėlį, ir ant viršaus- kitą duonos riekę.
- Keptuvėje įkaitiname šiek tiek ghee sviesto. Dedame sumuštinį, kepame iš vienos pusės lengvai spausdami mentele apie minutę ar šiek tiek ilgiau. Sumuštinį apverčiame, vėl spaudžiame ir pakepame kol duona apskrus ir sūris lengvai pasilydys.
- Sumuštinį perpjauname pusiau ir patiekiame karštą.
Sumuštinius galima valgyti ir vėsius, bet karšti gerokai skanesni. Gaminimui užtruksite vos keletą minučių, o skonis bus tikrai nepamirštamas 🙂 Tik pažiūrėkit iš arčiau:
Skanaus!
Aušra