Sūrio pyrago skonio avižiniai pusryčiai

Sūrio pyrago skonio avižiniai pusryčiai

Būna rytų, kai pusryčių pasiruošti tiesiog nespėji. Arba kai vaikas miega, ir bijai barškinti puodais, jog neduok tu Dievuliau atsibus 😀 Mamos tikriausiai pritariamai linksės. Tokiomis dienomis norisi tiesiog kažką tiesiog išsitraukti iš šaldytuvo ir greitai suvalgyti.

Buvau labai pamėgus per naktį brinkintus avižinius dribsnius su chia sėklomis ir kitais priedais. Bet kaip ir su viskuo, ką valgai dažnai, greitai ima ir atsibosta. Kiek paimprovizavau, ir tradicines augaliniame piene brinkintas avižas pakeičiau štai tokiu, sūrio pyrago skonio pusryčių receptu, kuris ne tik sotus, bet ir labai skanus- beveik kaip desertas! Po bemiegės nakties pats tas 😀

Tad jei mėgstat saldžius pusryčius, rikotą, uogas ir aplamai pyragus- būtinai išbandykit. Čia kaip sveikesnė sūrio pyragu versija, kurią suvalgę tikrai šypsositės 🙂

Fotografavau kątik paruoštą, dar neišbrinkusį (ko tik nepadarysi dėl geresnės nuotraukos). Būtinai palaikykit per naktį, kad kremas išbrinkintų avižinius dribsnius. Taip pat tipsas: naudokit greitai paruošiamus dribsnius, nešlifuoti gali pilnai neišbrinkti, nebent nesluoksniuotumėt, o viską tiesiog sumaišytumėt.

Ingredientai

  • 50 g greitai paruošiamų avižinių dribsnių;
  • 1 v.š. čija sėklų;
  • Gabalėlis vanilės ankšties;
  • 100 g graikiško jogurto;
  • 40 g rikotos sūrio;
  • Šviežių uogų;
  • Agavų sirupo.

Gaminimo eiga

  1. Jogurtą sumaišome su rikotos sūriu. Įmaišome čija sėklas, vanilės ankštį, pagardiname agavų sirupu.
  2. Indelyje ar stiklainėlyje sluoksniuojame avižinius dribsnius, paruoštą jogurto ir rikotos kremą, uogas. Ant viršaus vėl dedame kremą- jo dėka avižiniai dribsniai suminkštės.
  3. Uždengiame, dedame į šaldytuvą ir laikome pernakt.

Skanaus!

Aušra

 
Pasidalinkite receptu

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *