Sūrūs avižiniai vafliai su sūriu ir kumpiu

Sūrūs avižiniai vafliai

Vafliai gali būti ne tik saldūs, desertiniai, bet ir sūrūs. Išties sūrūs vafliai yra mano favoritai, itin tinkantys pusryčiams. Smagiausia, jog bazė vafliams yra viena, o priedų- nesuskaičiuojama galybė.

Vieni mėgsta juos su kiaušiniu, kiti su sūriu, kumpiu, daržovėmis, žuvimi. Galima daryti įvairius mixus.

Bendradarbiaudami kartu su LIVIN, sukūrėme sveikesnį sūrių vaflių receptą, naudojant ekologiškus produktus. Draugiškai kviečiame visus atkreipti dėmesį į naudojamų produktų kilmę, auginimo sąlygas bei kokybę. Šiais laikais etikečių skaitymas jau yra ne pasirinkimas, o būtinybė norint maitintis išties sveikai, ir kuo mažiau kenkti žemei.

Ingredientai

  • 100g. avižinių miltų;
  • 80g. kvietinių miltų;
  • 1/4 a.š. drusos;
  • 1/2 a.š. kepimo miltelių;
  • 1 v.š. smulkintų krapų;
  • 1/2 a.š. raudonėlio;
  • 2 kiaušinių;
  • 200 ml augalinio pieno;
  • 80 ml kokosų aliejaus.

Priedai: burata sūris, pomidorai, prosciutto kumpis, ridikėlių daigai, kanapių sėklos.

Gaminimo eiga

1. Giliame dubenyje sumaišykite miltus, druską, smukintus krapus ir raudonėlį.

2. Išplakite kiaušinius, sumaišykite su augaliniu pienu bei kokosų aliejumi. Į miltus suberkite kepimo miltelius suplikite kiaušinių mase ir viską išmaišykite, bet stenkitės tešlos nepermaišyti.

3. Įkaitinkite vaflinę ir iškepkite vaflius.

4. Ant vaflių viršaus dėkite burata sūrį, kumpį, pjaustytus pomidorus. Puoškite ridikėlių daigais, galite užberti šiek tiek juodųjų pipirų.

Priedus galite rinktis bet kokius, iš to, ką turite šaldytuve. Svarbiausias akcentas, jog pagrindiniu pagardų ingredientu pasirinktumėte kiaušinį, lašišą, sūrį, avokadą arba kumpį, o visas daržoves dėliotumėte aplink.

Aš pagrindiniu valfių akcentu rinkausi buratą, nes ji vafliams suteiks mūsų trokštamo kremiškumo, minkštumo. Sausas vaflis nėra siekiamybė!

Ir nepamiršk: esi tai, ką valgai! 🙂

Reklama sukurta bendradarbiaujant su Livin.

Skanaus!

Aušra

 

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*