Sūrus Dutch Baby blynas su kamemberu

Sūrus Dutch Baby blynas su kamemberu

Grilinam ne tik mėsą su daržovėmis, bet ir sūrius!

Dutch baby blynus žino bene kiekvienas, jie puikus desertas, bet ar mėginot sūrią jų versiją? Visiška fantastika! Dalinuosi receptu, juos kepti galite ir savo lauko griliuose.

Ingredientai

  • 2 v.š. sviesto;
  • 3 kiaušinių;
  • ½ puodelio pieno;
  • ½ puodelio miltų;
  • Žiupsnio druskos;
  • 2 v.š. tarkuoto kietojo sūrio;
  • 1/2 a.š. šviežių čiobrelių lapelių;
  • 2 rutuliukų kamembero sūrio.

Patiekimui: rukolos, serrano kumpio, juodųjų pipirų.

Gaminimo eiga

  1. Blenderio pagalba suplakame kiaušinius su pienu, miltais, druska ir šaukštu sviesto. Tarkuotą kietąjį sūrį sumaišome su čiobrelio lapeliais, o orkaitę įkaitiname iki 200 C.
  2. Mažas (12-15 cm) ketaus keptuvėles dedame į įkaitintą orkaitę 5 minutėms įkaisti su gabalėliu sviesto.
  3. Į įkaitusias keptuvėles pilame paruoštą tešlą maždaug iki pusės, per vidurį dedame kamembero sūrį, viską apiberiame kietuoju sūriu su čiobreliais. Kepame orkaitėje 15 minučių neatidarinėdami durelių, kad blynai nesukristų. Blynas turi paruduoti ir išsipūsti.
  4. Išimame, dedame rukolos, kumpio ir patiekiame karštus.

Skanaus!

Aušra

 

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas.

*