Sveika naminė granola su riešutais ir sėklomis, apelsinais ir meduolių prieskoniais

Traški Kalėdinė granola

Traški Kalėdinė granola su mandarinais ir bananais, kvepianti meduoliais. Itin aromatinga, puikiai tinkanti su jogurtu pusryčiams, arba tiesiog užpylus pienu. Mažas dubenėlis pusryčių su šia sveika namine granola, ir nukeliausite tiesiai į Kalėdų rytą 🙂

Su granola mes draugaujame jau daugelį metų, nu pat tada, kai pradėjau valgyti sveikiau. Mūsų nenutraukiama draugystė prasidėjo nuo pirktinės granolos, o vėliau tęsėsi su namine, be cukraus. Kiekvienai progai gamindavau vis kitokio skonio granolą, bet Kalėdoms ji visada būdavo ypatinga, itin kvapni. Ne išimtis ir šis kartas- ji nuostabi.

Ingredientai

  • 3 puodeliai avižinių dribsnių;
  • 1/2 puodelio bolivinės balandos;
  • 1 puodelis moliūgų sėklų;
  • 1/2 puodelio saulėgrąžų sėklų;
  • 1 puodelis lazdyno riešutų;
  • 1 puodelis skaldytų migdolų;
  • 1/2 puodelio goji uogų;
  • 1 bananas;
  • 1/4 puodelio kokosų aliejaus;
  • 1/4 puodelio medaus;
  • 1 a. š. cinamono;
  • 3 a. š. prieskonių meduoliams;
  • Žiupsnis druskos.

Gaminimo eiga

  1. Ištirpiname kokosų aliejų ir sumaišome su medumi. Įmaišome trintą bananą.
  2. Giliame dubenyje sumaišome sausus produktus. Viską užpilame paruoštu kokosų aliejaus ir bananų mišiniu, gerai išmaišome.
  3. Dvejas skardas patiesiame kepimo popieriumi. Plonu sluoksniu beriame granolą, išlyginame paviršių. Dedame kepti į 160 °C orkaitę 30 minučių arba tol, kol granola lengvai paruduos.
  4. Išimame iš orkaitės ir paliekame atvėsti kelioms valandoms. Prieš dedant granolą į sandarius indus, ji turi būti visiškai atvėsusi, tam kad kuo ilgiau išlaikytų savo traškumą.

  • 1 puodelis = 220 ml.

Granolą laikau štai tokiuose indeliuose. Svarbiausia yra ją laikyti kuo sandariau, kad nepatektų oras, na o laikau tiesiog spintelėje. Taip pat, jau minėjau jog granolą į indelius beriame tik visiškai atvėsusią.

Bananas gerai sulipina bolivinės balandos sėklas kartu su kitais produktais. Gaminimui nenaudojant banano šios sėklos paprastai nusėda į indo dugną, ir dažniausiai lieka nepanaudotos.

Lazdyno riešutai man tiesiog būtini: šiek tiek pakepinti, granolai jie suteikia ypatingą riešutų skonį, kuris man yra nepamainomas.

Granolos turėtų užtekti ilgam, bent jau iki Kalėdų tai tikrai 🙂

Ją galite ir dovanoti draugams, supilstę į mažesnius indelius, užrišę gražų kaspinėlį ir papuošė šventiškai. Bus puiki paskata nuo Sausio tikrai pradėt valgyti sveikai!

Kas granolas mėgstate ne mažiau nei aš, siūlau išmėginti ir šią šokoladinę granolą arba seną gerą ir lengvesnę su kokosais.

Skanaus!

Aušra

 

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*