Varškės blyneliai

Varškės blynai

Varškė ne tik varškėčiams, bet ir blynams 🙂 Kepdama blynus visada stengiuosi, jog tešloje būtų mažiau miltų, ir daugiau mums naudingų produktų. Šį kartą pasirinkau varškę. Baltymus stengiuosi gauti ne vien tik iš mėsos, bet ir iš pieno produktų, tad varškė mano virtuvėje naudojama pakankamai dažnai. Na o blynams ji labai tinka, padeda blyneliams neišsausėti.

Lidl Lietuva šią savaitę turėjo slyvų, tad savo blynams nusprendžiau pasigaminti slyvų džemą. Džemus ir uogienes gaminu pati, nes tokiu būdu kontroliuoju cukraus kiekį. Pirktinių uogienių bei džemų nenaudoju.

Keliaujame tiesiai prie recepto. Gaminsime 3 porcijas.

Ingredientai

  • 6 vištų kiaušiniai;
  • 400 g. pusriebės varškės ”Pagaminta Lietuvoje”;
  • 2 v. š. skysto medaus ”Marlene”;
  • 2 v. š. sviesto ”Pagaminta Lietuvoje”;
  • 1/2 a. š. vanilės kvap. ”Castello”;
  • 1 1/2 puodelio kvietinių miltų ”Castello”;
  • l v. š. tarkuotos citrinos žievės;
  • 1 a. š. kepimo miltelių ”Castello”;
  • Žiupsnis druskos;
  • Kokosų aliejaus ”Vitador”.

Džemui:

  • 5 slyvų iš ”Lidl turgelio”;
  • 2 v. š. cukranendrių cukraus ”Diamant”.

Gaminimo eiga

  1. Giliame dubenyje pertriname varškę, įmaišome išplaktus kiaušinius. Supilame medų, ištirpintą sviestą, vanilę, suberiame tarkuotą citrinos žievelę. Viską išmaišius supilame miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, šiek tiek druskos, ir viską gerai išmaišome.
  2. Keptuvėje įkaitiname šiek tiek kokosų aliejaus, formuojame blynelius, ir kepame iš abiejų pusių po 3 minutes.
  3. Slyvas supjaustome ir sudedame 5 puodą. Įpilame šaukštą vandens, suberiame cukrų, ir verdame ant silpnos ugnies tol, kol slyvos suminkštės.
  4. Blynelius patiekiame su pagamintu slyvų džemu.

Visus produktus šiam receptui rasite Lidl Lietuvaparduotuvėse.

Varškės blynai su slyvomis

Blynelius rekomenduoju valgyti dar karštus, su šiltu slyvų džemu. Slyvas rinkitės minkštas, kad reikėtų kuo trumpiau virti.

Blyneliai minkšti, ne per saldūs. Į slyvas cukraus dedu minimaliai, tiek, kad nesijaustų natūralaus slyvų rūgštumo. Patys blynai yra puikus baltymų šaltinis, tad jei nežinot, kur panaudoti varškę, drąsiai kepkit blynus.

Sukurta su Lidl Lietuva.

Skanaus!

Aušra

 

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*