Purūs varškės blyneliai su lašiša

Varškės blyneliai su lašiša

Mano virtuvėje varškė, pagardinta įvairiausiais priedais dažnai tampa padažu sūriems blynams, vafliams. Kad nereikėtų nieko maišyt patiems, palengvinimas yra tepamas varškės kremas su žalumynais arba su lašiša- galite pasirinkti kuris labiau prie širdies, arba kuris labiau tinka prie jūsų patiekalo. Puikus produktas, pagardina blynelius, ir patiems nereikia nieko maišyti!

Dalinuosi savo varškės blynelių receptu, kurio kas kartą pamatę Instagrame prašot! Tai pagaliau dalinuosi, blyneliai minkšti ir purūs, šį kartą dariau sūrius, bet galite gaminti ir saldžius pagal tą patį receptą, tik įdėję cukraus.

Ingredientai

Blyneliams:

  • 2 kiaušinių;
  • Žiupsnio druskos;
  • 360 g. pusriebės varškės;
  • 50 ml pieno;
  • 70 g kvietinių miltų;
  • 1/2 a.š. kepimo miltelių.

Patiekiam su:

  • Tepamas varškės kremas su žalumynais;
  • Parūkyta lašiša;
  • Smulkinti žalumynai.

Gaminimo eiga

  1. Išplakame kiaušinius, įmaišome žiupsnelį druskos. Sudedame varškę (naudoju vientisą, be gabaliukų) ir viską gerai išmaišome.
  2. Tešlą paskystiname pienu, tada beriame miltus, kepimo miltelius, išmaišome ir paliekame pastovėti 10 minučių.
  3. Formuojame blynelius įkaitintoje keptuvėje, kepame iš abiejų pusių po keletą minučių, kol blyneliais paruduos ir sutvirtės.
  4. Patiekiame su varškės kremu, smulkinta lašiša ir žalumynais.

Skanaus!

Aušra

 
Pasidalinkite receptu

Rašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *