Viskas prasidėjo tiesiog nuo dešrelių: kepti, virti, troškinti? O gal į sumuštinį? Užliejus minčių ir įvairiausių variantų lavinai, tiesiog jas sumečiau į keptuvę, ir žiūrėjau kas gausis. O gavosi labai gerai. Dažniausiai, kai visai nesistengi ir tiesiog meti viską, ką turi po ranka, gaunasi magija. Ne išimtis buvo ir šis kartas.
Rezultate turime kažką panašaus į angliškus pusryčius, tik gerokai netvarkingesnę jų versiją. Dešrelės puikiai išsitroškino, nebuvo nuobodžios, o pusryčiai buvo tokie rimti, jog juos valgyčiau net ir pietums arba brunchui.
Ingredientai
- 250 g. triušienos dešrelių Kitchen_me;
- 1 sauja parūkyto kiaulienos kumpio;
- 1/2 skardinės smulkintų pomidorų;
- 1/2 skardinės baltųjų pupelių;
- 2 kiaušiniai;
- 1/2 a. š. čili dribsnių;
- 1/2 a. š. paprikos prieskonių;
- Juodųjų pipirų;
- Petražolių;
- Alyvuogių aliejaus kepimui.
Gaminimo eiga
- Keptuvėje įkaitiname aliejų ir kepame dešreles 10 minučių, iš abiejų pusių. Suberiame kumpį ir pakepiname dar porą minučių.
- Supilame pomidorus, pupeles, beriame prieskonius ir išmaišome. Užvirus padažui, įmušame kiaušinius, keptuvę užsengiame dangčiu, sumažiname ugnį ir kepame tol, kol kiaušiniai sutvirtės.
- Patiekalą apiberiame smulkintomis petražolėmism ir patiekiame su traškia itališka duona. Valgome karštą.
Griebiame šakutes, traškią duoną, ir kimbame tiesiai į keptuvę 🙂
Skanaus!
Aušra