Žalioji šakšuka- puiki idėja greitiems, sveikiems pusryčiams.
Ingredientai
- Alyvuogių aliejaus;
- 1/2 raudonojo svogūno;
- 1/2 žaliosios paprikos;
- 15 smidrų viršūnėlių;
- 1 česnako skiltelė;
- 2 a. š. malto kumino;
- 1 a. š. kalendros;
- 2 a. š. bazilikų pesto;
- 50 g. fetos sūrio;
- 3 kiaušiniai;
- Druskos;
- Pipirų;
- 1/2 avokado;
- Laiškinių svogūnų.
Gaminimo eiga
- Keptuvėje įkaitiname aliejų ir apkepiname smulkintą svogūną su plonomis juostelėmis pjaustytomis paprikomis.
- Suberiame smulkintą česnaką kartu su visais prieskoniais, išmaišome ir pakepiname minutę. Įmaišome bazilikų pesto.
- Smidrų viršūnėles nuplauname ir nuplikome verdančiu vandeniu. Smidrus sudedame į keptuvę ir porą minučių pakepiname.
- Keptuvėje padarome 3 duobutes ir įmušame kiaušinius. Kepame tol, kol kiaušiniai sutvirtės. Procesui pagreitinti galime keptuvę užengti dangčiu.
- Šakšuką patiekiame karštą, apibėrę fetos sūriu, smulkintais svogūnų laiškais ir papuošę avokado griežinėliais.
Skanaus!
Aušra