Žalioji šakšuka su smidrais

Žalioji šakšuka su smidrais

Žalioji šakšuka- puiki idėja greitiems, sveikiems pusryčiams.

Ingredientai

  • Alyvuogių aliejaus;
  • 1/2 raudonojo svogūno;
  • 1/2 žaliosios paprikos;
  • 15 smidrų viršūnėlių;
  • 1 česnako skiltelė;
  • 2 a. š. malto kumino;
  • 1 a. š. kalendros;
  • 2 a. š. bazilikų pesto;
  • 50 g. fetos sūrio;
  • 3 kiaušiniai;
  • Druskos;
  • Pipirų;
  • 1/2 avokado;
  • Laiškinių svogūnų.

Gaminimo eiga

  1. Keptuvėje įkaitiname aliejų ir apkepiname smulkintą svogūną su plonomis juostelėmis pjaustytomis paprikomis.
  2. Suberiame smulkintą česnaką kartu su visais prieskoniais, išmaišome ir pakepiname minutę. Įmaišome bazilikų pesto.
  3. Smidrų viršūnėles nuplauname ir nuplikome verdančiu vandeniu. Smidrus sudedame į keptuvę ir porą minučių pakepiname.
  4. Keptuvėje padarome 3 duobutes ir įmušame kiaušinius. Kepame tol, kol kiaušiniai sutvirtės. Procesui pagreitinti galime keptuvę užengti dangčiu.
  5. Šakšuką patiekiame karštą, apibėrę fetos sūriu, smulkintais svogūnų laiškais ir papuošę avokado griežinėliais.

Skanaus!

Aušra

 
Pasidalinkite receptu

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *