Avinžirnių ir cukinijų kepsneliai

Greitai paruošiami ir maistingi daržovių blyneliai.

Ingredientai

  • 400 g. avinžirnių (virtų arba konservuotų);
  • 1/2 puodelio lieso pieno;
  • 2 kiaušiniai;
  • 3/4 puodelio savaime kylančių miltų;
  • 1 cukinija;
  • 160 g. saldžių kukurūzų (tinka tiek konservuoti, tiek šaldyti, tiek šviežūs);
  • 2 v. š. smulkintų mėtų;
  • 3 laiškiniai svogūnai;
  • Alyvuogių aliejaus kepimui;

Patiekimui: salotų, čili arba natūralaus pomidorų padažo.

Gaminimo eiga

  • Jei naudojame konservuotus avinžirnius, juos perplauname šaltu vandeniu ir susmulkiname blenderio pagalba.
  • Dubenėlyje išplakame kiaušinius su pienu. Į didelį dubenį suberiame miltus, iš lėto pilame pieną, pastoviai maišome kol gausime vientisą masę. Įmaišome maltus avinžirnius, tarkuotą cukiniją, kukurūzus, mėtas ir smulkintus svogūnus.
  • Didelėje keptuvėje įkaitiname aliejų ir formuojame po 4 kepsnelius. Kepame 3-4 minutes iš abiejų pusių kol įgaus gražią auksinę spalvą.

Blynelius patiekiame su salotomis ir padažu, šį kartą rinkomės aštrų čili padažą.

Skanaus!

Aušra

 
Pasidalinkite receptu

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *