Avinžirnių karis su kokosų pienu

Avinžirniai – puikus vitaminų ir mineralų šaltinis. Bėda su jais yra ta, kad nelabai jų mėgstu dėl keistoko, sauso, miltinio skonio. Salotos niekaip ”neprilipo”. Ilgai improvizavau, bandžiau įvairius receptus, ir galiausiai atradau vieną kuris yra netgi skanus! Tai indiškasis karis su avinžirniais ir pomidorais kokosų piene. Karį gaminu kai nenoriu valgyti mėsos. Patiekus su ryžiais sotumas jaučiasi ne mažiau negu pavalgius mėsytės. Norit išbandyt? Rekomenduoju!

Ingredientai

  • 1/2 puodelio basmati ryžių;
  • 1 puodelis vandens;
  • 2 žiubsneliai druskos;
  • 2 vidutinio dydžio svogūnai;
  • 2 valg. šaukšt. alyvuogių aliejaus;
  • 3 skiltelės česnako;
  • 1/2 laimo;
  • 1-2 valg. šaukšt. kario pastos;
  • 1 skardinė kokosų pieno;
  • 1 skardinė avinžirnių;
  • 3 pomidorai;
  • 2 valg. šaukšt. sojų padažo;
  • 1 puodelis smulkinto šviežio baziliko;
  • 1 valg. šaukšt. klevų sirupo.

Gaminimo eiga

  1. Išverdame ryžius pagal instrukcijas esančias ant pakuotės (vandenį šiek tiek pasūdau).
  2. Pasiruošiame daržoves: susmulkinam svogūną, česnakus, baziliką ir išspaudžiame laimo sultis.
  3. Įkaitiname aliejų ir dedame svogūnus, kepiname apie 5 minutes kol suminkštės. Suberiame česnaką ir pakepame dar minutę.
  4. Į keptuvę įdedame 1 valgomąjį šaukštą kario pastos, supilame kokosų pieną ir maišome kol gausis vientisa masė. Paragaukite, jeigu trūksta skonio įdėkite dar vieną šaukštą kario arba šiek tiek druskos.
  5. Suberiame avinžirnius (be skysčio) ir įpilame sojų padažą, išmaišome ir ant vidutinės ugnies kepame 5 minutes.
  6. Suberiame smulkintus pomidorus ir bazilikus, įpilame laimo sultis, išmaišome ir paliekame kepti dar 2-5 minutėms, arba kol pomidorai suminkštės. Man papuolė guminiai pomidorai, deja niekad ir nesuminkštėjo 😀 Įpilame klevų sirupą, galima dar šaukštą sojų padažo, išmaišome ir išjungiame ugnį.
  7. Ryžiai jau turėtų būtų išvirę, tad karį patiekiame arba ant ryžių arba šalia jų.

Kai tokie šaunūs pietūs, mėsos net neprireikia! O tas kokoso kvapas.. <3

Skanaus!

Aušra

 
Pasidalinkite receptu

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *