Azijietiškas česnakinis tofu

Be galo mėgstu azijietišką virtuvę dėl spalvingų ir sodrių skonių. Kai jaučiu jog mėsos per savaitę valgiau gan daug, stengiuosi bent porą dienų jos nevalgyti. Kuo pakeisti mėsą? Šiandien bandom tofu. Azijietiškai, ir su mano mylimu česnaku.

Ingredientai

  • 1 pakuotė tofu (300 g.);
  • 2 valg. šaukšt. Hoisin padažo;
  • 1 valg. šaukšt. sojų padažo;
  • 1/2 arbat. šaukšt. cukraus;
  • 1 arbat. šaukšt. šviežiai tarkuoto imbiero;
  • 2 česnako skiltelės;
  • 1/4 arbat. šaukšt. čili dribsnių;
  • 1 valg. šaukšt. alyvuogių aliejaus;
  • 1 arbat. šaukšt. sezamų aliejaus;

Patiekimui:

  • Laiškinių svogūnų;
  • Sezamų sėklų;
  • Virtų ryžių;
  • Troškintų brokolių.

Gaminimo eiga

  1. Tofu išimame iš pakuotės. Lėkštėje patiesiame popierinių rankšluosčių, dedame tofu, uždedame dar šiek tiek popierinių rankšluosčių, ir viską suspaudžiame sunkia keptuve arba lentele su papildomu svoriu. Paliekam 30 minučių, tofu turėtų pašalinti skysčių perteklių ir sutvirtėti. Supjaustome kubeliais.
  2. Vidutinio dydžio dubenėlyje sumaišome Hoisin ir sojų padažus, įspaudžiame česnaką, įtarkuojame imbierą ir įmaišome cukrų su čili prieskoniais. Kubeliais pjaustytą tofu įmaišome į padažą ir leidžiame pastovėti 30 minučių.
  3. Keptuvėje įkaitiname alyvuogių aliejų, sudedame tofu ir kepiname iš visų pusių kol lengvai apskrus. Apšlakstome sezamų aliejumi ir baigiame kepimą.
  4. Tofu patiekiame su ryžiais ir brokoliais, apibarstome smulkintais laiškiniais svogūnais ir sezamų sėklomis.

Skanaus!

Aušra

 
Pasidalinkite receptu

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *