Orkaitėje keptos morkos

Balzaminės morkytės

Morkos- tikra Velykinio stalo puošmena. Jos ne tik papuoš stalą, suteiks jam pavasariško spindesio, bet ir bus puikus garnyras šalia mėsos patiekalų.

Ingredientai

  • Mažų morkų su lapais;
  • 2 v. š. alyvuogių aliejaus;
  • 2 v. š. klevų sirupo;
  • 1/2 v. š. dijon garstyčių;
  • 1/2 v. š. balto vyno acto;
  • 2 a. š. sojų padažo;
  • 1 skiltelė česnako;
  • Čiobrelio lapelių.

Gaminimo eiga

  1. Morkų lapus nukerpame, palikdami tik porą centimetrų. Nuskutame, nuplauname, ir paguldome į kepimo skardą.
  2. Sumaišome visus likusius ingredientus, iš jų padarydami padažą. Puse padažo apšlakstome morkas, ir dedame kepti į 200 °C orkaitę 20-30 minučių. Įpusėjus kepti, morkas apverčiame.
  3. Iškepusias morkas apipilame likusiu padažu ir patiekiame karštas.

Keptos balzaminės morkytės

Už dekorą, lėkštes ir įrankius dėkoju Vrdecor, o už skanias nuotraukas- 22.7 Photography.

Skanaus!

Aušra

 
Pasidalinkite receptu

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *