Bulvių blynai su grybais ir sūriu

Bulvių blynai su grybais

Po vakarienės liko bulvių košės? Nuostabu! Jokiu būdu jos neišmeskit, o išsikepkit skanius, greitai paruošiamus bulvių blynus, įdarytus grybais ir čederio sūriu.

Čederis čia užima svarbią rolę, nes būtent jo dėka blynai yra tokie minkšti, kreminiai ir be galo malonios tekstūros. Receptui naudojau savo mėgstamą čederio sūrį iš Lidl Lietuva, kuris yra pakankamai švelnus ir neužgožiantis kitų ingredientų, tačiau tuo pat metu suteikiantis išskirtinį skonį šiam bulvių patiekalui.

Šie blynai negali nepavykti, tad drąsiai virkit bulves, kepkit grybus, ir mėgaukitės puikiais pietumis! 🙂

Ingredientai

  • Bulvių košės (išsivirkit arba tiks ir vakarykštė);
  • Pipirų;
  • Druskos;
  • Miltų (tinka kvietiniai ir be gliuteno).

Įdarui reikės:

  • 250 g. rudųjų pievagrybių iš ”Lidl turgelio”;
  • 1 svogūno iš ”Lidl turgelio”;
  • 2 česnako skiltelės;
  • 3 v. š. smulkintų krapų;
  • 50 g. čederio sūrio ”Valley Spire”;
  • Aliejaus kepimui;
  • Druskos;
  • Juodųjų pipirų;
  • Čili dribsnių (jei norisi šiek tiek aštrumo).

Gaminimo eiga

  1. Į bulvių košę beriame miltų priklausomai nuo košės tirštumo. Tiek, kiek pakaktų rankomis suformuoti blynus. Beriame šiek tiek druskos, pipirų, gerai išmaišome.
  2. Keptuvėje įkaitiname aliejų ir apkepiname smulkiai supjaustytą svogūną kartu su grybais ir česnaku. Baigiant kepti įmaišome smulkintus krapus ir prieskonius, išmaišome ir pakepame porą minučių.
  3. Iš bulvių košės formuojame paplotėlius, viduryje padarydami duobutę, į kurią dedame po šaukštą grybų, o ant viršaus- nedidelę riekelę čederio. Įdarą uždedame bulvėmis, suformuojame blyną.
  4. Bulvių blynus kepame keptuvėje iš abiejų pusių po 3-4 minutes, arba tol, kol blynai sutvirtės ir gražiai apskrus.

Patiekiame su mėgiamu padažu, lengvomis salotomis.

Čederis viduje ištirps, o patys blynai bus itin minkšti.

Reklama sukurta bendradarbiaujant su Lidl Lietuva.

Skanaus!

Aušra

 

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*