Bulvių blyneliai su sūriu ir lašiša

Bulvių blyneliai su sūriu ir lašiša

Bulvinius blynus mes, lietuviai, tikrai labai mėgstam. Dažniausiai su grietinės padažu, spirgučiais… Na, tradiciškai. Bet ar bandėt juos valgyti kaip užkandį, su tepamu varškės ir grietinėlės kremu, lašiša, pomidorais?

Blyneliai gaunasi traškūs, skonis žymiai geresnis nei mums įprastų bulvinių blynų. Čia galima laisvai improvizuoti, naudoti ir kitą rūkytą žuvį, įvairiausius žalumynus.

Gaminsime 2 porcijas.

Ingredientai

  • 1 svogūnas;
  • 4 vid. dydžio bulvės;
  • 1 kiaušinis;
  • 1/2 a.š. druskos;
  • 1/4 a.š. pipirų;
  • Aliejaus kepimui.

Puošimui:

  • Tepamo varškės kremo;
  • Tepamo grietinėlės kremo;
  • Parūkytos lašišos;
  • Pomidorų;
  • Žalumynų.

Gaminimo eiga

  1. Sutarkuojame bulves ir svogūnus atskirai stambia tarka, pilnai nusunkiame.
  2. Į bulves su svogūnais suberiame nusėdusį krakmolą, įmušame kiaušinį, beriame druskos, pipirų. Gerai išmaišius formuojame blynelius ir kepame iš abiejų pusių po 5 minutes.
  3. Bekepant spaudžiame blynelius mentele, kad jie būtų kuo plokštesni ir galutiniame rezultate- traškesni. Iškepusius blynelius dedame ant grotelių ir apiberiame druska.
  4. Tepame varškės kremą, dedame lašišą, pomidorus, žalumynus.

Blynelius galite kepti ir mažesnius, vieno kąsnio, tada jie bus dar tinkamesni užkandžiams.

Skoniai puikiai subalansuoti, pomidorai suteikia malonaus gaivumo.

Skanaus!

Aušra

 
Pasidalinkite receptu

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *