Labai mėgstu daržovių apkepus ir stengiuos išbandyti vis naujus apkepų receptus. Šį kartą reikėjo pabaigti užsilikusį lapinį kopūstą, tad kai salotų nesinori, apkepas yra visada puiki idėja! Į apkepus dėti galima praktiškai bet ką, tad jei neturi daug laiko ir šaldytuve turi kažkokį produktą kurį reikia kuo greičiau sunaudot – apkepas tam labai tinka.
Ingredientai
- 300 g. maltos jautienos arba paukštienos;
- 6 kiaušiniai;
- 1/2 puodelio pieno;
- 1 arbat. šaukšt. prieskoninių žolelių mišinio;
- Žiupsnis druskos ir pipirų;
- 450 g. bulvių;
- 1 puodelis tarkuoto neriebaus sūrio (naudojau čederio);
- 2 puodeliai smulkinto lapinio kopūsto (angl. kale).
Gaminimo eiga
- Įkaitinam orkaitę 180 °C temperatūroje.
- Maltą mėsą kepame keptuvėje kol paruduoja. Padedame į šalį atvėsti.
- Išplakame kiaušinius, įpilame pieną, prieskonius, druską bei pipirus, ir viską gerai išmaišome.
- Į kiaušinių plakinį suberiame tarkuotas bulves, smulkintą kopūstą, kepintą mėsą ir 2/3 stiklinės sūrio. Viską išmaišome.
- Viską supilame į kepimo indą, viską apiberiame likusiu sūriu. Kepimo indą uždengiame folija ir kepame 30 minučių. Nuimam foliją, temperatūrą padidiname iki 240 °C ir kepam apie 10 minučių arba tol kol apkepo paviršius paruduos.
Apkepo skonis primena bulvinius blynus 🙂 Kad kopūstas nebūtų per kietas, prieš dedant jį į apkepą galima šiek tiek ”pamušti” kočėlu kad suminkštėtų.
Skanaus!
Aušra