Rikotos sūriu ir špinatais įdaryti cannellioni makaronai

Cannellioni makaronai su rikota

Po kelionės į Italiją, akys pastoviai krypsta į makaronus. Tiek makaronų suvalgyta, tiek naujų skonių išbandyta. Rodos, valgai paprasčiausius makaronus, bet skonis tiesiog tobulas! Tą skonį bandau išgauti ir namuose.

Kaip gerai kad Lidl Lietuva kartas nuo karto vyksta Italijos savaitė, kurios metu galima rasti visko, ko reikia makaronams ir ne tik 🙂 Dažnai išties nėra laiko lakstyti po parduotuves arba ieškoti naujų idėjų, tad tokios teminės savaitės padeda greitai sugalvoti puikią pietų idėją. Taip nutiko ir šiandien, prisiminus skaniuosius cannellioni makaronus su pomidorais, valgytus viename Romos restoranų. Bandom gaminti namuose!

Ingredientai

Padažui:

  • 1 v. š. alyvuogių aliejaus ”Italiamo”;
  • 1 svogūnas;
  • 1 česnako skiltelė;
  • 600 ml trintų pomidorų ”Italiamo”;
  • Druskos;
  • Juodųjų pipirų;
  • Šviežio baziliko.

Makaronams:

  • Cannellioni makaronai ”Italiamo”;
  • 500 g. rikotos sūrio ”Italiamo”;
  • 100 g. špinatų iš ”Lidl turgelio”;
  • 1/3 puodelio tarkuoto kietojo sūrio ”Italiamo”;
  • 2 puodeliai tarkuotos mocarelos ”Lovilio”;
  • 1 kiaušinis;
  • 1 česnako skiltelė;
  • Druskos;
  • Juodųjų pipirų.

Gaminimo eiga

  1. Keptuvėje įkaitiname aliejų ir apkepiname smulkintą svogūną su česnaku. Supilame trintus pomidorus, įberiame druskos, pipirų, įpilame šlakelį vandens ir leidžiame pasitroškinti 3 minutes. Sudedame keletą smulkintų baziliko šakelių, išmaišome ir nukeliame nuo ugnies.
  2. Špinatus nuplikiname karštu vandeniu, nusunkiame skystį ir susmulkiname peiliu. Dedame į dubenį kartu su rikotos sūriu, kiaušiniu, kietuoju sūriu, 1 puodeliu mocarelos, trintu česnaku. Viską išmaišome, pagardiname druska ir pipirais.
  3. Makaronus kemšame paruoštu įdaru.
  4. Kepimo indo dugną lengvai patepame padažu. Dedame makaronus, užpilame likusiu padažu. Indą uždengiame folija arba dangčiu, ir dedame į 180 °C orkaitę kepti 25 minutėms.
  5. Nuimame foliją/dangtį, likusį puodelį mocarelos užberiame ant makaronų ir dedame atgal į orkaitę kepti 10 minučių. Patiekiame užbėrę šviežio baziliko.

Makaronus kimšau tiesiog šaukšto pagalba, bet jeigu turite konditerinį maišelį, būtų žymiai paprasčiau, ir sutaupytumėte laiko.

Makaronus pilnai padengiame padažu, kad gerai iškeptų.

Iškepusius makaronus valgom karštus. Uždarius į sandarų indą galima netgu užšaldyti, ir valgyti vėliau.

Receptas sukurtas bendradarbiaujant su Lidl Lietuva.

Skanaus!

Aušra

 
Pasidalinkite receptu

4 Comments

  1. Labai skaniai atrodo! Tik būtų labai faina jei dėtumėte daugiau nuotraukų iš gaminimo eigos. 🙂

     
    • Labai skanu ir buvo! Ačiū 🙂 Bandysiu, ne visada spėji ir ne visada patogu fotografuot pvz kemšant makaronus 😀 Bet tikrai bus daugiau receptų su žingsnis po žingsnio nuotraukom 😉

       
  2. Sveiki. Labai gaila, kad rašote puodeliais, o ne gramais, mililitrais.. Kiek yra puodelis? 🤔

     
    • 1 puodelis- 220 ml 🙂 Turiu matavimo indelius, surašytus puodeliais, tai man patogiau. O pagal Google 1 puodelis 236 ml, tai panašiai 🙂

       

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *