Čili troškinys su moliūgais

Čili troškinys su moliūgais

Čili troškinys yra bene vienas populiariausių rudeniškų ir žiemiškų dienų patiekalų. Klasikinis, su daug maltos kiaulienos arba jautienos, pomidorais, sūriu, patiektas su traškia duona… Be galo jį mėgstu!

Valgyti jį dažnai privengiu, nes jame man trūksta daržovių, o mėsos yra per daug. Tad dažniausiai improvizuoju ir vis bandau išgaut puikų skonį keisdama mėsos ir daržovių santykį.

Šį kartą pavyko puikiai! Patiekalas toks pat sotus, aitrus ir šildantis, galima valgyti ir su sūriu, ir su traškia duona. Vietoje grietinės įvedžiau kokosų pieną, vietoje riebios mėsos- plėšytą vištieną. Na o svarbiausia- daug daržovių! Pagrindine daržove rinkausi moliūgą, nes sezonas jau prasidėjo, o jo namuose rudenį būna labai dažnai.

Ragaukit, vertinkit, lauksiu įspūdžių ir komentarų, kuris čili variantas jums labiau patiko: tradicinis ar šis, su daugiau daržovių ir kokosų pienu? 😉

Ingredientai

  • 1 v.š. alyvuogių aliejaus;
  • 1 geltonasis svogūnas;
  • 2 česnako skiltelės;
  • 2 puodeliai moliūgo (pjaustyto kubeliais);
  • 1/2 saldžiosios bulvės;
  • 200 ml pomidorų savo sultyse (skardinėje);
  • 1 puodelis virtų juodųjų pupelių;
  • 1 puodelis plėšytos vištienos;
  • 2 puodeliai vištienos sultinio;
  • 1 a.š. malto kumino;
  • 1 a.š. rūkytos paprikos;
  • 1 a.š. Za’atar prieskonių;
  • Žiupsnis čili dribsnių;
  • 100 ml kokosų pieno;
  • 1 a.š. laimo sulčių;
  • 1 a.š. smulkintų petražolių;
  • Druskos;
  • Pipirų.

Gaminimo eiga

  1. Ketaus puode įkaitinu aliejų, suberiu smulkintus svogūnus ir porą minučių pakepinu, kol svogūnas taps permatomu. Tada beriu smulkintą česnaką, čili dribsnius, kuminą, papriką, za’atar prieskonius, ir maišydama pakepinu dar minutę.
  2. Suberiu kubeliais pjaustytą saldžiąją bulvę, moliūgą, išmaišau ir pakepu dar porą minučių.
  3. Supilu smulkintus pomidorus, sultinį, viską išmaišau. Užvirus sumažinu ugnį, uždengiu puodą ir palieku pasitroškinti apie 15-20 minučių, kol saldžiosios bulvės suminkštės.
  4. Suberiu plėšytą vištieną, virtas pupeles, pilu kokosų pieną. Užvirus vėl uždengiu puodą ir palieku troškintis bent 10 minučių, kad vištiena spėtų sugerti kuo daugiau aromatų.
  5. Įspaudžiu laimo sultis, paragauju ar nieko netrūksta. Šiame žingsnyje ragaujame ir dedame papildomai prieskonių. Suberiame smulkintas petražoles, išmaišome troškinį ir patiekiame.

Vištienos sultinį šiam patiekalui viriau pati, tuo pačiu jame išviriau ir vištienos ketvirtį, kurį vėliau suplėšiau ir sudėjau į troškinį. Likusį sultinį panaudokit kituose patiekaluose 🙂

Troškinį patiekti galima vieną arba su ryžiais, bulvių arba kukurūzų koše.

Jeigu nemėgstate aštriai, čili galite praleisti, ir pasigaminti paprastą, neaštrų troškinį.

Likučiai puikiai stovi šaldytuve keletą dienų.

Skanaus!

Aušra

 
Pasidalinkite receptu

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *