Juodieji makaronai su mocarela ir pomidorais

Juodieji makaronai su mocarela

Kartais norisi kažko paprasto, bet tuo pačiu ir nepaprasto. Taip jaučiausi pamačiusi šiuos juodus spaghetti makaronus su sepijos rašalu. Iškart įsivaizdavau gilią juodą spalvą savo fotografijose. Juodieji Verrigni spaghetti subalansuoti su šviežios mocarelos balta spalva.. Dievinu juodos ir baltos spalvos kontrastus, tad greitai panirau į kūrybinius apmąstymus. Ir mano džiaugsmui, ši maža svajonė tapo realybe!

Itališko skonio gurmanai– parduotuvė itališko maisto gerbėjams ir ne tik. Jie turi ne tik kokybiškų tradicinių produktų (sūriai, vynai, alyvuogės, kumpiai ir kt.) bet ir įdomesnių, tokių kaip ir ši juodoji magija. Pradėjusi dairytis aplinkui, nusprendžiau makaronus gaminti su mocarela, nes juk ji visada puiki idėja. Juo labiau, čia mocarela ne šiaip sau kokia, o iš tikro buivolės pieno. Ir skonis, patikėkit manimi, skiriasi nuo masinės gamybos pigios mocarelos iš prekybos tinklų. Ką dar gero ten radau, plačiau pasakoju savo socialiniuose tinkluose, bet kol kas pasakysiu tiek: man, kaip visiškai nevalgančiai alyvuogių, jos patiko taip, kad net suvalgiau ne vieną ir ne dvi! Ši gurmaniška parduotuvėlė įsikūrusi Ogmios mieste, Vilniuje. Puiki lokacija, nes ten galima rasti viską, ko tik gali prireikt.

Ingredientai

Gaminimo eiga

  1. Makaronus išverdame lengvai pasūdytame vandenyje, verdame 6-8 minutes. Prieš pat baigiant virti, į puodą suberiame smulkintą baziliką ir šiek tiek paverdame. Viską nukošiame kiaurasamtyje, užlašiname šiek tiek alyvuogių aliejaus ir išmaišome.
  2. Pomodoriukus nuplauname ir nusausiname. Dedame ant kepimo skardos, įpilame aliejaus, suberiame trintus česnakus, apibarsome druska, pipirais, raudonėliu. Vis pamaišydami kepame 180 °C orkaitėje apie 20 minučių. Pomidorai turi suminkštėti, bet ne subliūkšti.
  3.  Kedro riešutus šiek tiek pakepiname keptuvėje be aliejaus.
  4. Į makaronus įmaišome keptus pomidorus, kedro riešutus ir gražiai ”įsodiname” mini mocarelos rutuliukus. Papuošiame baziliko lapeliais, pagardiname parmezanu.

Šie makaronai turi nuostabią spalvą, tad juos drąsiai naudokite norėdami kažką nustebinti. Šiame patiekale pagrindinį skonį suteikia teisingai iškepti pomidorai ir itin minkšta, burnoje tirpstanti kreminė buivolės pieno mocarela. Naudojant tokius kokybiškus produktus, padažas tikrai nereikalingas.

Skanaus!

Aušra

 
Pasidalinkite receptu

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *