Veganiškas kalafiorų ir bulvių karis

Kalafiorų ir bulvių karis

Kalafiorų ir bulvių karis yra tai, ko Tau šiandien reikia!

Artėjant pavasariui vėl mažėja noras mėsai, lėkštėse daugėja ryškių spalvų, o ant mūsų stalo atsiranda vis daugiau gardžių daržovių.

Kadangi kariai (troškiniai su lengvu indišku arba tailandietišku prieskoniu) yra mano vieni mėgstamiausių patiekalų, juos gaminu ištisus metus: žiemą naudoju daugiau lęšių, o artėjant link pavasario juos keičia daržovės.

Dalinuosi nauju daržovių troškinio receptu, kurio pagrindinis akcentas bus kalafiorai ir bulvės. Jas papildys kitos daržovės, na o tailandietišką dvasią atneš raudojono kario pasta 🙂 Nieko nelaukę gaminam, ragaujam, ir žiūrim kas per reikalas tas kalafiorų ir bulvių karis!

Ingredientai

  • Alyvuogių aliejus kepimui;
  • 1 svogūnas;
  • 4 česnako skiltelės;
  • 2 v. š. tarkuoto imbiero;
  • 1 raudonoji paprika;
  • 6 nedidelės bulvės;
  • 1 mažas kalafioras;
  • 1 morka;
  • 450 ml daržovių sultinio;
  • 400 ml kokosų pieno;
  • 400 g pomidorų savo sultyse;
  • 2 v. š. raudonojo kario pastos;
  • 1/2 laimo;
  • Baziliko lapeliai.

Gaminimo eiga

  1. Keptuvėje įkaitiname aliejų ir lengvai apkepiname smulkintą svogūną. Įspaudžiame česnaką, suberiame tarkuotą imbierą ir pakepiname dar minutę.
  2. Suberiame griežinėliais pjaustytas bulves ir papriką, išmaišius kepame keletą minučių.
  3. Supilame skysčius: sultinį, kokosų pieną, smulkintus konservuotus pomidorus. Įmaišome raudonojo kario pastą ir leidžiame užvirti.
  4. Užvirus sudedame kalafioro žiedus, keptuvę uždengiame dangčiu ir troškiname apie 10 minučių.
  5. Sudedame plonomis juostelėmis pjaustytas morkas ir troškiname dar 5 minutes.
  6. Į troškinį įspaudžiame laimo sultis sultis, įplėšome baziliko lapelių ir išmaišome. Patiekiame su virtais ryžiais.

Šis troškinys kupinas vitaminų, taip pat labai tinka norint sunaudoti užsilikusias daržoves. Jeigu turite kitų daržovių, drąsiai improvizuokit! Puikiai tiks smidrai, šparaginės pupelės, špinatai, lapinis kopūstas (kale), porai, baklažanas, saldžioji bulvė.

Tokio tipo troškinius mėgstu valgyti su ryžiais, tačiau galite troškinį patiekti ir be jų. Vietoje bulvių galite naudoti avinžirnius arba pupeles- jie patiekalui visada suteikia ne tik papildomos vertės, bet ir ilgesnį sotumo jausmą. Ypač aktualu vyrams, kurie neretai skundžiasi kai patiekale nebūna mėsos 🙂

Bėda su prieskoniais?

Bėdų nėra, yra tik lengvai išsprendžiamos virtuvinės dilemos 🙂

Jeigu neturite raudonojo kario pastos, galite naudoti paprastą karį ir druską, arba prieskonius susimaišyti patys.

Niekada neteko tokio dalyko naudoti, ir nežinote, kaip ši pasta atrodo? Galite ją pamatyti čia.

Neturi visų ingredientų, bet sudomino troškinio (kario) idėja? Žvilgtelk į šiuos puikius karių receptus:

Raudonųjų lęšių troškinys;

Grybų karis;

Kalafiorų karis su avinžirniais.

Skanaus!

Aušra

 
Pasidalinkite receptu

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *