Kalafiorų ryžiai

Jeigu ieškote įdomaus garnyro žuviai arba vištienai, šis patiekalas bus pats tas! Švelniai saldaus skonio daržovės, kurios skoniu primena ne daržoves, o.. ryžius! Kad ir kaip būtų keista, nors šis patiekalas pagamintas vien tik iš daržovių, visiškai neprimena nei daržovių troškinio, nei salotų. Valgėm juos ir su lašiša, ir su vištiena – skonis pasakiškas! Mano manymu ypač tinka prie riebios lašišos. Nieko nelaukusi, dalinuosi receptu.

Ingredientai

  • 1/2 didelio kalafioro;
  • 1 nedidelis geltonasis svogūnas;
  • 1/2 puodelio šaldytų žaliųjų žirnelių;
  • 1/2 puodelio smulkiais kubeliais pjaustytų morkų;
  • 2 išplakti kiaušiniai;
  • 1 arbat. šaukšt. sezamų aliejaus;
  • 1/5 puodelio sojų padažo;
  • 1 arbat. šaukšt. rudojo cukraus;
  • Žiubsnelis malto imbiero;
  • Žiubsnelis čili dribsnių su sėklomis;
  • 2 laiškiniai svogūnai.

Gaminimo eiga

  1. Sulaužom kalafiorą ir suberiam į blenderį. Smulkinam iki tol kol kalafioras atrodys kaip ryžiai.
  2. Į didelę keptuvę įpilame sezamų aliejų, įkaitinam. Suberiam smulkintas morkas, svogūną bei žirnius. Kepam kol suminkštės, apie 4 minutes.
  3. Kol daržovės kepa, dubenėlyje sumaišome sojų padažą, cukrų, imbierą ir čili prieskonius.
  4. Kepančias daržoves patraukiam į vieną keptuvės pusę. Į tuščią pusę supilam plaktus kiaušinius ir maišydami kepam tol kol susiformuos kiaušinienė. Kiaušinius gerai susmulkiname ir sumaišome kartu su daržovėmis.
  5. Į keptuvę suberiam kalafiorus, užpilame padažu ir viską gerai išmaišome. Kepame dar apie 4 minutes – per tiek laiko kalafioras turėtų suminkštėti.
  6. Patiekiam ”ryžius” lėkštėse, apibarstom smulkintais svogūnais.

Patiekus vakarienę su šiuo garnyru vyrui jo paklausiau, iš ko jis padarytas. Kai gavau atsakymą jog iš ryžių, supratau kad patiekalas pagamintas teisingai 🙂

Skanaus!

Aušra

 

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*