Kepti kalafiorų žiedeliai

Kepti kalafiorų žiedeliai

Kalafioras tokia ypatinga daržovė, su kuria reikia neretai pasukt galvą, ką skanaus pagaminus. Bet kai pagamini, negali atsidžiaugti rezultatu.

Tiesiog dievinu kiaušinienę su kalafiorais, arba šaltas kalafiorų salotas. Karis taip pat labai skanus, kaip ir kalafiorų kotletukai.

Šį kartą paruošiau traškų kalafiorų užkandį su parmezano sūriu. Taip pat naudojau šiek tiek mano naujo atradimo- džiovintų baravykų miltelių! Jie tiesiog nuostabūs, kiekvieną patiekalą papuošia savo nuostabiu rudenišku miško gėrybių skoniu.

Keliaujam prie recepto. Kiekis dviems žmonėms, skaniausi šilti.

Ingredientai

  • 1/2 kalafioro;
  • 80g migdolų miltų (alternatyva- kvietiniai);
  • 2 kiaušiniai;
  • 1/2 puodelio Panko džiūvėsėlių;
  • 50g parmezano;
  • Prieskoniai: druska, pipirai, čili dribsniai, džiovintų baravykų milteliai.

Gaminimo eiga

  1. Kalafiorą supjaustome žiedeliais.
  2. Išplakame kiaušinius.
  3. Į vieną lėkštę beriame migdolų miltus. Kitoje lėkštėje sumaišome džiūvėsėlius su tarkuotu parmezano sūriu ir prieskoniais.
  4. Merkiame kalafiorų žiedelius į kiaušinio plakinį, apvoliojame migdolų miltuose ir galiausiai- džiūvėsėliuose. Dedame ant kepimo popieriumi patiestos skardos palikdami tarpus.
  5. Kepame 180 °C orkaitėje 30-40 minučių, kol kalafioras suminkštės viduje ir gražiai apskrus orkaitėje. Įpusėjus kepti būtinai apverčiame.
  6. Valgyti šiltus vienus arba su mėgiamu padažu.

Ieškai, ką dar pasigaminti iš kalafioro?

Siūlau gardų karį,o jei noris sriubos- pamėginkit šią.

Gal labiau žavi kepsneliai? Jei esat picos mėgėjas, jokiu būdu nepraleiskit šio kalafiorų pado picos recepto.

Skanaus!

Aušra

 

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*