Kepti lipnūs ryžiai yra žymiai geriau nei nuobodūs tiesiog virti ryžiai🍚🍙
Šiam patiekalui naudojame ryžių likučius arba ryžius išsiverdame ir atvėsiname. Turit bambukinį garintuvą? Išvis idealu🍚
Ingredientai
Padažui:
- 3 v.š. tamsaus sojų padažo;
- 1 v.š. ryžių acto;
- 1/2 a.š. rudojo cukraus;
- 1 a.š. augalinio aliejaus;
- 1 a.š. austrių padažo (galima praleisti, bet jei turit- go for it!)
Ryžiams:
- 2 kiaušinių;
- 1 a.š. ryžių acto;
- Žiupsnio druskos
- 2 svogūnų;
- Sauja shitake grybų;
- 2 v.š. aliejaus kepimui;
- 3 puodeliai virtų ryžių (naudojau apvaliuosius, tinka ir trumpagrūdžiai);
- Laiškinių svogūnų.
Gaminimo eiga
- Sumaišome padažo ingredientus ir šildome maišydami puode tol kol cukrus ištirps. Paliekame atvėsti.
- WOK keptuvėje įkaitiname aliejų ir apkepiname shiitake grybus kartu su svogūnais kol svogūnai taps skaidrūs, o grybai suminkštės. Perkeliame į lėkštę.
- Kiaušinius išplakame su ryžių actu ir druska. Masę pilame į keptuvę, minutę maišydami pakepame ir perkeliame į lėkštę.
- Į keptuvę vėl pilame šiek tiek aliejaus ir suberiame virtus ryžius. Maišome ir kepiname kol ryžiai sušils. Supilame padažą, sudedame kiaušinius, keptas daržoves ir maišome tol kol viskas gerai susimaišys tarpusavyje. Galiausiai suberiame smulkintus laiškinius svogūnus, išmaišome ir nukeliame nuo ugnies. Nepamirštame paragauti, ar netrūksta druskos.
Nerealūs ryžiai, svarbu įgusti jų nepervirti. Gaunasi ir birūs, ir tuo pačiu maloniai lipnūs! Tinka kaip garnyras su įvairiais patiekalais. Pavyzdžiui šiandien valgėm tiesiog su jautiena ir daržovėm, likusiais po vakarykščių tacos.
Skanaus!
Aušra