Kiaušinių apkepas su smidrais ir ožkų sūriu

Kiaušinių apkepas su smidrais

Kiaušinių apkepas puikiai tiks tiek pusryčiams, tiek vakarienei. Tai gerokai įdomesnis kiaušinių pateikimo būdas nei tiesiog kiaušinienė. Su juo gausite daug mums taip reikalingų baltymų, o papildomai- įvairiausių vitaminų bei mineralinių medžiagų iš daržovių.

Kadangi atėjo ilgai laukta vasara, apkepą gaminau vasarišką, su šviežiomis žaliosiomis daržovėmis: smidrais ir žaliaisiais žirneliais. Prie jų derinau ruduosius pievagrybius bei ožkų pieno sūrį, kuris tikrai nepaliks abejingų!

Gaminimo laikas: 12 minučių;

Kepimo laikas: 40 minučių;

Porcijos: 2-3.

Ingredientai

  • Alyvuogių aliejaus kepimui;
  • 4 didelių pievagrybių;
  • 1 česnako skiltelė;
  • Sauja smidrų;
  • 1/2 puodelio žaliųjų žirnelių;
  • 4 kiaušinių;
  • 1/2 puodelio pieno;
  • 1/4 puodelio tarkuoto kietojo sūrio;
  • 150 g. ožkų pieno sūrio;
  • 1 v. š. smulkintų petražolių;
  • Druskos;
  • Juodųjų pipirų;
  • Raudonėlio.

Gaminimo eiga

  1. Keptuvėje ant aliejaus apkepiname stambiai pjaustytus grybus. Kepame apie 5 minutes, bekepant įberiame šiek tiek druskos. Perdedame į lėkštę.
  2. Smidrus supjaustome į 2 arba 3 dalis, ir dedame į keptuvę kepti 3 minutėms. Suberiame žirnelius, įspaudžiame česnaką ir pakepame dar porą minučių.
  3. Išplakame kiaušinius, supilame pieną, suberiame tarkuotą sūrį. Beriam druskos, pipirų, raudonėlio, petražoles, viską išmaišome.
  4. Kepimo indą patepame aliejumi. Ant dugno dedame apkepintus grybus, tada smidrus su žirneliais. Šaukšteliais po visą kepimo formą dedame ožkų pieno sūrį. Viską užpilame kiaušinių plakiniu. Dekoracijai naudojame nepjaustytus smidrus, papildomai žaliųjų žirnelių arba prieskoninių žolelių.
  5. Dedame kepti į 180 °C orkaitę 40-čiai minučių. Iškepus patiekiame karštą.

Šį apkepą dar pavadinčiau žaliąja gaiva. Žalieji žirneliai ir smidrai kiaušiniams suteikia neįprastos gaivos, na o ožkų sūris be konkurencijos yra tikras sūrių karalius, suteikiantis apkepui prabangaus skonio.

Jeigu neturit kažkokios daržovės, nenusiminkit! Drąsiai naudokit kitas daržoves. Čia puikiai tiktų ir špinatai, brokoliai, kalafiorai.

Valgom su šviežių daržovių salotomis arba bet kokiu kitu Jūsų mėgstamu lengvu garnyru.

Ieškot daugiau idėjų, ką skanaus pasigaminti su smidrais?

Išbandykite šiuos keptus smidrus su mocarela arba žaliąją šakšuką su smidrais. Skirtingi, tačiau nuostabūs skoniai, o ką jau bekalbėti apie vitaminus! Mėgaukitės smidrais, kol jų dar yra 🙂

Skanaus!

Aušra

 
Pasidalinkite receptu

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *