Kiaušinių ir rukolos ”pica”

Nors ir be galo be krašto mėgstu gaminti, pripažinsiu: dažnai tingiu! Gal toks jau suaugusių gyvenimas, kai po darbo nesinori visiškai nieko daryti, o kai ateina laikas ruošti vakarienę, puoli į paniką 🙂 Dėl tokio neprisiruošimo įžengti į virtuvę ir šiek tiek padirbėti kenčia ne tik sveikata (juk dažnai tokiu atveju privalgom visokio netikusio maisto) bet ir mano blog’as, kurį šiek tiek pastaruoju metu apleidau.

Bet ne viskas taip blogai: mano laisvadienio dėka šiandien labai greitai paruošiau puikų patiekalą, kurio skoniu vis dar negaliu atsistebėti! Kadangi dieną po ilgos treniruotės sporto salėje grįžau gerokai praalkus, tačiau nenorėjau nieko kas apsunkintų skrandį, pasigaminau šią, pavadinkim, sveiką picą 🙂 Bedarydama netikėjau kad gausis taip gerai kaip gavosi, na o jei norit įvertint – siūlau išbandyt 😉

Dvejoms porcijoms reikės

  • 2 tortilijos;
  • 1 valg. šaukšt. alyvuogių aliejaus;
  • 1 raudonoji paprika;
  • 2 pomidorai;
  • 2 valg. šaukšt. pomidorų piure;
  • 1 valg. valg. šaukšt. smulkintų krapų;
  • 2 valg. šaukšt. smulkintų petražolių (naudojau džiovintas);
  • 2 kiaušiniai;
  • 65 g. rukolos;
  • 1/2 raudonojo svogūno.

Gaminimo eiga

  1. Orkaitę įkaitiname 180 °C temperatūroje ir įjungiame ventiliavimo rėžimą. Ant kepimo popieriaus patiesiame tortilijas ir patepame aliejumi. Kepame 3 minutes.
  2. Kol tortilijos kepa, smulkiais kubeliais supjaustome pomidorus ir papriką. Sudedam pomidorų tyrę, smulkintus žalumynus, taip pat įbėriau šiek tiek druskos ir pipirų. Viską gerai išmaišome.
  3. Ant tortilijų sudedame pagamintą pomidorų mišinį, palikdami pačiame centre vietos kiaušiniui. Įmušam kiaušinį ir dedam atgal į orkaitę kepti dar 10 minučių.

 

Iškepusias tortilijas patiekiame su rukola ir plonomis juostelėmis pjaustytu svogūnu.

Šis nuostabus ir greitai paruošiamas patiekalas puikiai tiks lengviems pietums ir neleis jums išalkti! 🙂

Maistinė vertė: apie 320 kcal. Kupinas skaidulų, baltymų, mums reikalingų riebalų ir daugiausia – angliavandenių.

Skanaus!

Aušra

 
Pasidalinkite receptu

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *