Korėjietiškas bibimbap su kynva

Kai norisi paįvairinti kasdienybę, į pagalbą ateina korėjietiškasis bibimbap! Toks spalvingas, ”visko po truputį” patiekalas. O spalvingas jis ne tik savo išvaizda, bet ir skoniais – kiekviena daržovė pamarinuota arba iškepta skirtingai, tad valgant atsiskleis įvairiausių  skonių puokštė! 🙂

Ruošiant šį patiekalą tikrai yra ką veikti, bet buvo verta.

Apačioje, po daržovėmis, slepiasi visas dubenėlis kynvos! Jeigu nemėgstate, laisvai keiskite ryžiais.

Ingredientai

  • 1 didelė morka, supjaustyta plonomis juostelėmis;
  • 1/2 ilgojo agurko, supjaustyto plonomis juostelėmis;
  • 2 arbat. šaukšt. smulkaus cukraus;
  • 2 valg. šaukšt. ryžių vyno acto;
  • Druskos;
  • 2 arbat. šaukšt. medaus;
  • 2 valg. šaukšt. šviesaus sojų padažo;
  • 2 valg. šaukšt. sezamų aliejaus;
  • Saulėgrąžų aliejaus kepimui;
  • 2 x 200 g. jautienos išpjovos steikui;
  • 150 g. šiitake arba kitos rūšies mažų grybukų;
  • 2 česnako skiltelės, smulkintos;
  • Lapinio kopūsto (angl. kale) lapai;
  • 2 valg. šaukšt. tarkuoto imbiero;
  • 1 kiaušinis;
  • 1 puodelis (200 ml) kynvos (bolivinės balandos);
  • 100 g. kviečių arba kt. daigų;
  • 1 arbat. šaukšt. sezamų sėklų;
  • Čili pipiras, smulkintas.

Paruošimo eiga

  1. Morkas įmeskite į verdantį vandenį, palaikykit minutę ir išimkite. Perplaukite šaltu valdeniu ir nupurtykite vandens perteklių. Morkas ir agurką sudėkite į atskirus dubenėlius ir kiekvieną sumaišykite su 1 arbatiniu šaukšteliu cukraus, 1 valgomuoju šaukštu acto ir žiubsniu druskos (paragaukite marinatą ir druską dėkite pagal skonį).
  2. Sumaišykite medų, sojų padažą ir sezamų aliejų dubenėlyje. Keptuvėje įkaitinkite 1 valg. šaukšt. saulėgrąžų aliejaus ir dėkite paprieskoniuotą jautieną kepti (rinkitės savo mėgstamiausius prieskonius jautienai). Ant stiprios ugnies kepame apie 2-3 minutes iš kiekvienos pusės. Sumažiname ugnį ir supilame padažą, kepame dar po minutę iš kiekvienos pusės. Uždengiame viską folija ir palaikome bent 5 minutes. (P.S. jautieną kepti galite pagal savo skonį, aš mėgstu pilnai iškepusią, tad instruksijos būtent tokiai mėsai).
  3. Naujoje keptuvėje įkaitiname šiek tiek saulėgrąžų aliejaus ir sudedame grybukus. Kepame pastoviai maišydami apie 3-4 minutes. Įspaudžiame česnaką ir kepame dar pusę minutės. Išimame iš keptuvės ir padedame į šalį.
  4. Lapinio kopūsto lapus susmulkiname ir įmasažuojame su imbieru ir šaukštu sezamų aliejaus. Padedame į šalį.
  5. Įkaitiname lašą aliejaus ir iškepame kiaušinį. Kepiau tik iš vienos pusės, keptuvę uždengus dangčiu – taip trynys liko gražus ir gan greitai iškepė.
  6. Išverdame kynvą pagal instrukcijas ant pakuotės ir sudedame į dubenį kuriame patieksime šį patiekalą. Supjaustome jautieną juostelėmis ir dedame ant kynvos, gausiai apipilam padažu kuriame ji troškinosi. Kiaušinį dedame per vidurį, šalia dėliojame daigus, morkas, agurkus, keptus grybukus, lapinio kopūsto salotas, papuošiame smulkintais čili pipirais ir sezamų sėklomis.

Kynvą naudojau dviejų spalvų – baltą ir raudną. Raudonoji turi daugiau skaidulų bet yra brangesnė, tad dažnai ją maišau su baltąja- atrodo spalvingiau, gražiau, gaunasi šiek tiek sveikiau, ir piniginė ne taip kenčia 😀

Skanaus!

Aušra

 

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*