Krevetės pikantiškame tailandietiškame kokosų padaže

Kartais mėgstu virtuvėje paeksperimentuoti. Esu iš tų kurie saldžių pagrindinių patiekalų nemėgsta (ir išvis nesu saldumynų fanė), o kodėl gaminu – neklauskit, nežinau. Šis krevečių patiekalas buvo vienas iš tų saldžiųjų – džiugu kad vyras viską valgo! Gavosi tikrai skaniai, bet toks patiekalas ne kiekvienam. Čia panašiai kaip kad negalėčiau valgyt lietinių su kumpiu arba obuolių salotų su majonezu, nors kiti tai suvalgytų su pasigardžiavimu! Krevetės gavosi traškios ir sultingos, o bendras skonis – švelniai saldus, su aiškia kokosų nata. Pikantiškų patiekalų mėgėjai – išbandykit!

Ingredientai

  • 250 g. tigrinių krevečių su uodegėlėmis;
  • 3 valg. šaukšt. alyvuogių aliejaus;
  • 2 česnako skiltelės;
  • 1/4 arbat. šaukšt. druskos;
  • 1/4 arbat. šaukš. čili dribsnių;
  • 1/2 svogūno;
  • 1/2 raudonosios paprikos;
  • 1/2 oranžinės paprikos;
  • 1/2 geltonosios paprikos;
  • 1 skardinė kokosų pieno;
  • 4-6 valg. šaukšt. žuvies padažo;
  • 2 valg. šaukšt. riešutų sviesto;
  • 1/2 laimo sulčių;
  • 1 valg. šaukšt. rudojo cukraus;
  • 2 arbat. šaukšt. šviežiai tarkuoto imbiero;
  • 2 arbat. šaukšt. smulkinto baziliko;
  • 1 laiškinis svogūnas.

Gaminimo eiga

  1. Išlukštename krevetes, uodegėles paliekame. Sudedame į dubenį pasimarinuoti kartu su 1 šaukštu aliejaus, smulkintu česnaku, čili dribsniais bei druska. Išmaišome ir leidžiam marinuotis 10 minučių.
  2. Įkaitinam keptuvę, įpilame šaukštą aliejaus. Juostelėmis pjaustytus svogūnus bei paprikas kepame apie 5 minutes kol suminkštės. Sudedame krevetes (manosios buvo virtos, na o jei naudojate nevirtas siūlau atskiroje keptuvėje apkepti iš abiejų pusių po 2 minutes) ir viską išmaišome.
  3. Atskirame dubenyje sumaišome kokosų pieną, žuvies padažą, riešutų sviestą, laimo sultis, rudąjį cukrų ir tarkuotą imbierą. Padažą supilame į keptuvę ant daržovių su krevetėmis ir leidžiam užvirti. Sumažiname ugnį ir kepame 5 minutes – per tiek laiko padažo turėtų sumažėti beveik dvigubai.

Patiekiame ant ryžių, apibarstome smulkintu baziliku.

Namai šiuo padažu saldžiai kvepėjo dar balai ilgai 🙂

Skanaus!

Aušra

 
Pasidalinkite receptu

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *