Kynvos sušiai

Kynvos sušiai – puiki alternatyva įprastiems sushi, tiesiog ryžius pakeičiame kynva! Retas nemėgsta šio nuostabaus patiekalo, bet ar jau bandėt juos su kynva? Skonis ne ką prastesnis nei suši su ryžiais! O kas smagiausia, jiems tereikia vos kelių ingredientų, o įdarui galite rinktis ką tik norit.

Ingredientai

  • Nori lakštai sušiams;
  • 170 g (pusė puodelio) kynvos;
  • 2 valg. šaukšt. ryžių acto;
  • 1/2 avokado;
  • Keletas gabalėlių rūkytos lašišos;
  • Vasabi / imbiero / sojų padažo patiekimui.

Gaminimo eiga

  1. Kynvą išverdame pagal instrukcijas ant pakuotės (viriau apie 15 minučių). Leidžiame pravėsti, bet neatvėsiname pilnai. Per karšta kynva gali ištirpdyti Nori lakštus, o per šalta tiesiog nesulips. Į pravėsusią kynvą įmaišome ryžių actą.
  2. Avokadą supjaustome juostelėmis, lašišą suplėšome arba supjaustome išilgai.
  3. Sušį sukam įprastai: nori lakštą plonai užtepame kynva, per vidurį dėliojam avokadą su lašiša ir viską susukame.
  4. Supjaustome ir patiekiame su vasabiu, imbieru bei sojų padažu, arba užkandžiaujame be pagardų.

Greitas užkandis prieš maistą, man patiko labai, gal net labiau nei su ryžiais!

Galima naudoti ir juodą kynvą, tačiau ji bus šiek tiek biresnė ir gamyba gali užtrukti šiek tiek ilgiau.

Drąsiai eksperimentuokite su įdarais, naudokite daržoves, pvz. agurkus, paprikas, morkas, burokėlius, ridikus ir taip toliau.

Skanaus!

Aušra

 
Pasidalinkite receptu

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *