Makaronai vaikams su daržovėmis 4 receptai

Makaronai su daržovėmis vaikams: 4 receptai

Jei galėtų, mano Liepa greičiausiai valgytų vien tik makaronus. Kol buvo visai mažytė, skaniai valgydavo daržoves, ypač brokolius, o paaugus pradėjo jas visiškai ignoruot. Ką daro mama? Ogi daržoves paslepia mėgiamuose makaronuose! 🙂

Tiesą sakant slepiu jas visur, kur įmanoma, bet makaronus mano mergina visad valgo su dideliu užsidegimu, tad žinau kad su jais pavyks sumaitinti ir bent nedidelę porciją daržovių.

Ilgai testavau įvairius receptus, juos tobulinau, kol pagaliau gavom išties puikų rezultatą, kuriuo mėgaujasi ne tik vaikas, bet ir visa šeima! Visus šiuos makaronų receptus Liepa (1.8m) ištestavo jau ne kartą, užskaitė ir net prašė pakartojimo.

Linkiu, kad ir jūsų vaikai valgytų juos su tokiu pat pasimėgavimu, kaip ir mano mažoji! 🙂

Makaronai su brokolių padažu

Šitas brokolių padažas yra gyvenimo atradimas. Be galo skanus, visi, kas paragauja, klausia recepto. O jis labai paprastas, tiesiog visad jame trūko magiško ingrediento- anakardžių, kurie šį padažą paverčia tikru dievų maistu. Neperdedu. Aišku, jei jų neturit, ne bėda, bet labai rekomenduoju išbandyt su anakardžių riešutais. Beje, šį padažą galima ir šaldyti 🙂

Ingredientai

  • Makaronai.
  • Brokolis;
  • Grietinėlė;
  • Tarkuotas kietasis sūris (naudoju “Džiugo“);
  • Anakardžiai;
  • Česnakas;
  • Juodieji pipirai;
  • Druska.

Gaminimo eiga

  1. Brokolio žiedelius apverdame pasūdytame vandenyje tol, kol suminkštės, bet neperverdame- jie turėtų likti lengvai traškūs.
  2. Brokolius dedame į maisto smulkintuvą, užpilame grietinėle, dedame keletą šaukštų kietojo sūrio, pusę saujos anakardžių, skiltelę ar dvi česnako, šiek tiek pipirų ir druskos (jeigu trūksta).
  3. Viską sutriname iki vientisos konsistencijos.
  4. Išverdame makaronus, juos sumaišome su paruoštu brokolių padažu. Patiekiame apibėrę sūriu.

Anakardžius galime pamirkyti kelias valandas arba per naktį, taip organizmas turėtų įsisavinti daugiau maistinių medžiagų. Prieš valgant riešutus visada naudinga juos pamirkyti 🙂 Skubant naudoju ir nemirkytus.

Padažo likutį sunaudojame sekančią dieną (laikome šaldytuve), arba šaldome sandariame indelyje arba spelialiame šaldymui skirtame maišelyje.

Makaronai su cukinija ir pievagrybiais

Taip jau nutinka, jog namuose cukinijų turime dažnai, o jų blyneliai jau kiek pabodo. Vaikui labai patinka makaronai su cukinijomis ir pievagrybiais, išties gaunasi tokie minkštučiai, labai skanūs ir man pačiai. Daržoves susmulkinu itin smulkiai, kad jos priliptų prie makaronų ir neišeitų mažylei jų nukrapštyt 😀 Tai gaujasi taip, kad su makaronais į burnytę keliauja ir visos daržovės: problema išspręsta!

Ingredientai

  • Makaronai.
  • 1 maža cukinija;
  • Alyvuogių aliejus;
  • 1 laiškinis svogūnas;
  • 6 pievagrybiai;
  • Grietinėlė;
  • Tarkuotas kietasis sūris;
  • Persiladas;
  • Druska (jeigu jos nėra persilade).

Gaminimo eiga

  1. Cukiniją sutarkuojame ir nusunkiame. Pievagrybius itin smulkiai supjaustome, ir viską pakepiname keptuvėje ant įkaitinto alyvuogių aliejaus, kol suminkštės. Kartu apkepiname ir smulkintą laiškinį svogūną (jį renkuosi dėl aromato ir švelnesnio skonio, nei paprastas svogūnas).
  2. Į daržoves pilame šiek tiek grietinėlės, dedame tarkuoto kietojo sūrio, beriame persilado ir druskos (jeigu reikia). Išmaišome, užverdame.
  3. Išverdame makaronus, sumaišome su paruoštu daržovių padažu.

Patiekti galime su tarkuotu sūriu, smulkintomis prieskoninėmis žolelėmis.

Makaronai su pomidorais ir tunu

Šį receptą aš esu tiesiog įsimylėjusi jau seniai, ir labai džiaugiausi, jog jis taip patiko ir mano dukrytei. Dabar galim valgyti kartu su pačiu didžiausiu pasimėgavimu 🙂 Pomidorus visada renkuosi vyšninius arba vynuoginius, su šakelėmis, kad nebūtų per rūgštūs. Šiam receptui produktų kokybė itin svarbu, nes naudosime tik natūralius pomidorus, ir nuo jų priklausys rezultatas.

Ingredientai

  • Makaronai.
  • Vyšniniai pomidoriukai;
  • Česnakas;
  • 1 skardinė tuno savose sultyse;
  • Juodieji pipirai;
  • Druska;
  • Kietasis sūris (tarkuotas, “Džiugo“);
  • Itin tyras alyvuogių aliejus.

Gaminimo eiga

  1. Keptuvėje įkaitiname šlakelį alyvuogių aliejaus ir suberiame pomidoriukus (saują ar dvi). Uždengiame dangčiu ir kepame kol suminkštės, tada sutraiškome, leidžiame jiems paskleisti sultis.
  2. Suberiame smulkintą česnako skiltelę ar dvi, šiek tiek pakepiname. Beriame tuną, pipirų, druskos, išmaišome ir pakepiname kol tunas sušils. Galima įpilti šiek tiek makaronų vandens.
  3. Makaronus išverdame, suberiame į keptuvę su tunu, viską išmaišome. Patiekiame su tarkuotu sūriu, apšlakstome itin tyru alyvuogių aliejumi.

Makaronai su žirneliais ir virtu kumpiu kreminio sūrio padaže

Kreminis sūris padaro išties nuostabų padažą, o makaronus pagardinu virtu kumpiu (visad stengiuosi kuo sveikiau ir maistingiau) bei daržovėmis: žirneliais, kukurūzais, ar įvairių daržovių likučiais. Šiam receptui galite naudoti ir įvairių šaldytų daržovių mišinius. Šaltuoju metų laiku šaldytos daržovės neretai būna didesnės maistinės vertės nei “šviežios“, bet atkeliavusios iš kito pasaulio krašto.

Ingredientai

  • Makaronai.
  • Žalieji žirneliai;
  • Kukurūzai;
  • Alyvuogių aliejus;
  • Česnakas;
  • 2 v.š. kreminio sūrio;
  • Keletas virto kumpio griežinėlių;
  • Juodieji pipirai

Gaminimo eiga

  1. Keptuvėje įkaitiname alyvuogių aliejų, suberiame žirnelius, kukurūzus, ir kepiname keletą minučių, kol žirneliai suminkštės. Juos galime sutrinti grūstuve arba, jei vaikas valgo juos ir taip, palikti netrintus.
  2. Beriame šiek tiek smulkinto česnako, juodųjų pipirų, įmaišome porą šaukštų kreminio sūrio ir susmulkintą kumpį. Išmaišome ir leidžiame sūriui sušilti.
  3. Išverdame makaronus, juos įmaišome į paruoštas daržoves.

Skanių makaronų, ir nepamirškit pasidalinti, kuris receptas buvo Jūsų vaikučių mylimiausias! 🙂

Skanaus!

Aušra

 

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas.

*